Vakantiehuizen Haagse bos

Midden tussen de bebouwing en in de grote stad Den Haag ligt het Haagse bos. Het Haagse bos is een ideale plek om even te ontspannen van de stadse drukte en een wandeling te maken. Het is  een bosgebied dat wordt afgewisseld met sloten en vijvers. Het gebied herbergt een verassend mooie natuur, waarin veel planten en dieren zich thuis voelen.

Lees meer over vakantiehuizen in Haagse bos
Lees meer over:

Midden tussen de bebouwing en in de grote stad Den Haag ligt het Haagse bos. Het Haagse bos is een ideale plek om even te ontspannen van de stadse drukte en een wandeling te maken. Het is een bosgebied dat wordt afgewisseld met sloten en vijvers. Het gebied herbergt een verassend mooie natuur, waarin veel planten en dieren zich thuis voelen.

Het Haagse bos is ongeveer 110 ha groot en wordt beheerd door Staatsbosbeheer, door welke er ook regelmatig activiteiten worden georganiseerd. In het bos staan onder andere oude beuken en eiken. In het voorjaar groeit en bloeit er in het Haagse bos een uitbundige stinzenflora. Bosanemoon, gele anemoon, vingerhelmbloem en daslook zijn dan in het bos te vinden. Daslook is een plant uit de lookfamilie. De planten uit deze familie hebben vaak een sterke geur en zijn daardoor makkelijk te herkennen. Daslook ruikt sterk naar ui.

Bosuilen en vlinders

In het Haagse bos leven voor een klein natuurgebied relatief veel soorten vogels. Grote bonte spechten zijn vaak te vinden door hun opvallende roffel en roep. In het gebied zijn er ook ooievaars te vinden. Deze soort nestelt zelfs in het bos en brengt hier met succes jongen groot. Af en toe wordt er een ijsvogel of grote gele kwikstaart bij het water waargenomen. In de schemering is er in het gebied een kans om de bosuil te horen. Wie overdag goed oplet heeft zelfs kans een rustende uil te vinden.

Verassend genoeg weten vele vlinders en libellen het Haagse bos goed te vinden. In het vroege voorjaar vliegen kleine vossen en citroenvlinders rond, later in het jaar volgen de atalanta en het bont zandoogje. Daarnaast zijn er in de zomer rondom de vijvers veel libelles te vinden. Naast algemene soorten zoals de grote keizerlibel en de vroege glazenmaker worden er ook regelmatig zeldzamere soorten gezien zoals de gevlekte witsnuitlibel.