Vakantiehuizen Münden

Het park beslaat 450 vierkante kilometer  prachtig bosrijk heuvellandschap, onderbroken door weiden en akkers.  Onder andere het Kaufunger bos en de Bramwald maken onderdeel uit van het natuurpark Münden. Kenmerkend aan het natuurpark zijn de grote rivieren en de valleien van de rivieren de Weser, Fulda en Werra die door Münden stromen.

Lees meer over vakantiehuizen in Münden

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het park beslaat 450 vierkante kilometer prachtig bosrijk heuvellandschap, onderbroken door weiden en akkers. Onder andere het Kaufunger bos en de Bramwald maken onderdeel uit van het natuurpark Münden. Kenmerkend aan het natuurpark zijn de grote rivieren en de valleien van de rivieren de Weser, Fulda en Werra die door Münden stromen.

NATURA 2000 Münden

Grote aaneengesloten bosgebieden en de rivieren Werra, Fulda en Weser zijn kenmerkend voor dit bergachtige natuurpark. Vanaf de Hohen Hagen op het Dransfelder plateau kun je bij goed weer genieten van een panoramisch uitzicht tot aan de Harz.

Grote gemengde beukenbossen, sierlijke en stille groene bosvalleien, evenals uiterst zeldzame dier-en plantensoorten hebben ertoe geleid dat delen van het natuurpark werden toegevoegd aan het europese netwerk NATURA 2000.

Waterspreeuwen en ijsvogels

Door het gebied stromen vele kleine bergstroompjes. Zij kronkelen door de bosvalleien, waar je met een beetje geluk ijsvogels, waterspreeuwen en grote gele kwikstaarten kan zien. Zelfs de schuwe zwarte ooievaar broedt in het natuurpark.

Flora en Fauna

Vooral de grote samenhangende en deels lichte beukenbossen met de natuurlijke beekdalen zijn belangrijk voor het voorkomen van vele zeldzame dier-en plantensoorten. Zo broedt de zeer gevoelige en schuwe zwarte ooievaar nog in het natuurpark. Zelfs zeldzame vogel soorten zoals ijsvogels en waterspreeuwen kunnen worden waargenomen in het natuurpark. De waterspreeuw voelt zich vooral thuis in de snel stromende beekjes die veel te vinden zijn in natuurpark Münden. Hij vangt hier kleine visjes of insectenlarve, die in deze beekjes leven.