Vakantiehuizen Nationaal Park Kleine Fatra

Het natuurgebied Kleine Fatra heeft sinds 1988 de status van Nationaal Park en behoort al jarenlang tot  een van de drukst bezochte plaatsen in Slowakije. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 22.630 hectare. In de zomer kunnen bezoekers genieten van de natuur op de vele wandelpaden die door het park lopen en in de winter zijn er vele skipistes in het gebied te vinden.

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal Park Kleine Fatra

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het natuurgebied Kleine Fatra heeft sinds 1988 de status van Nationaal Park en behoort al jarenlang tot een van de drukst bezochte plaatsen in Slowakije. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 22.630 hectare. In de zomer kunnen bezoekers genieten van de natuur op de vele wandelpaden die door het park lopen en in de winter zijn er vele skipistes in het gebied te vinden.

Het Nationale Park is gelegen in het Noordwesten van Slowakije en wordt gezien als een van de mooiste berggebieden van het land. Zo kan men hier genieten van indrukwekkende rotsmassieven, ravijnen en vele bossen. Het Nationale Park loopt in het oosten over in de Grote Fatra en vormt een deel van de Karpaten. Het gebergte bestaat uit twee bergkammen, de Lúčanská Fatra aan de zuidzijde en de Krivanski Fatra aan de noordzijde. Tussen deze bergkammen loopt de rivier de Váh. Ondanks dat de bergrug kleiner is dan die van de grote Fatra, is deze wel hoger. De hoogste top kan men vinden bij Velký Kriváň op 1709 meter boven de zeespiegel.

Flora and Fauna

Het Kleine Fatra Nationaal Park kent een diverse flora en fauna. Meer dan 80% van het gebied is begroeid met bossen. Zo wordt het gebied gedomineerd door sparren en dennebomen, maar men kan hier ook de lariks en de bergden vinden. minder dominant zijn de loofbomen zoals de beuk en de ahorn die vooral in het oosten van de Fatra te vinden zijn. Andere flora soorten die men hier kan vinden zijn onder andere de gentiaan, de artikel, Cypripedioideae (een orchidee), de ronde zonnedauw en de anjer.

De grote fauna in het gebied bestaat voornamelijk uit de bruine beer, de lynx, de otter, de wilde kat, de wolf, de steenmarter, de zwarte ooievaar, de oehoe en de steenarend.