Vakantiehuizen Europa

Vakantiehuis in Europa huren? Hier vind je niet alleen een vakantiehuis, je vindt hier namelijk de mooiste onontdekte plekjes in Europa. Europa is een continent dat een hoop te bieden heeft en een enorme diversiteit kent aan natuur. Hier vind je meer informatie over de natuur in de verschillende landen en tevens de leukste vakantiehuizen die allemaal ding met elkaar gemeen hebben: ze staan in of nabij de mooiste natuur van Europa.

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal park Picos de Europa

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Als een van de eerste nationale parken van Spanje werd deze in 1918 opgericht. De bergketen pieken van Europa is onderdeel van het Cantabrische gebergte. Het ligt ongeveer 20 km ten zuiden van de Spaanse noordkust en de hoogste piek is 2648 meter, de Torre de Cerredo.

Uitgeroepen tot biosfeer reservaat in 2003 is sinds 2009 het idee ontstaan om de drie Catabrische biosfeer reservaten te combineren tot een grote. Dit park zou dan samen komen met Somiedo en Redes natuurparken. Doordat het gebied uit kalksteen bestaat zijn de pieken ruig en onbegroeid. Ook al heeft het gebied niet de hoogste pieken heeft het wel andere interessante plekken. Zo heeft het gebied veel van Europa’s diepste grotten en zelfs sommige van de diepste ter wereld. Zo heeft de Torca de Cerro del Cuevon een diepte van 1589 meter wat het in de top 10 van de wereld brengt. De grotten worden nog steeds verder onderzocht en er worden ook nog regelmatig nieuwe gevonden, zo is in 2007 door Belgische speleologen nog de Sima de la Cornisa met een diepte van 1507 meter ontdekt.

Hogere gelegen graslanden worden in de zomer gebruikt als weiland. Er zijn dan ook traditionele schuurtjes te vinden die lokaal hórreo heten. Sommigen van deze zijn tot berghut omgebouwd.

Flora en fauna

U kunt zich zo eeuwen terug in de tijd denken, met houten schuurtjes, weids uitzicht en het voorkomen van Pyrenese gemzen, wolven en beren. Er zijn geen zeldzame vogels in het gebied maar de algemenere vogelsoorten als de alpenkraai, lammergier, rotskruiper en alpenheggemus komen wel voor.

Er zijn ook vele vlinders in de graslanden de vinden waardonder de zeldzame asturische erebia en morgenrood en algemenere soorten als tweekleurige parelmoervlinder, donkere erebia, rouwspanner en zuringuil. Planten als echte koekoeksbloem, veldlathyrus, prachtanjer en liggende vleugeltjesbloem kunnen nectar voorzien voor de insecten. Andere planten zoals de alpenbes, lansvaren, Pyrenese valeriaan en bergknautia komen ook voor.