Vakantiehuizen Nationaal Park Poloniny

Het natuurgebied Poloniny heeft sinds 1997 de status van Nationaal Park en ligt op de grens met Polen en Oekraïne. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 29.805 hectare en behoort tot de oostelijke Karpaten. Het gebied staat bekend om de bergweides die hier te vinden zijn en waaraan het park haar naam te danken heeft.

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal Park Poloniny

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het natuurgebied Poloniny heeft sinds 1997 de status van Nationaal Park en ligt op de grens met Polen en Oekraïne. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 29.805 hectare en behoort tot de oostelijke Karpaten. Het gebied staat bekend om de bergweides die hier te vinden zijn en waaraan het park haar naam te danken heeft.

Het Nationale Park is een gebied met heuvelachtige zandsteenformaties. Men kan hier teven goed bewaarde beuken- en dennen-beukenwouden vinden. Voor de bezoeker die meer op zoek is naar cultuur kunnen een bezoek brengen aan een van de vele goed bewaarde schilderachtige houten orthodoxe kerken. Deze kerken kan men onder ander vinden in Topola, Uličské Krivné, Ruský Potok en in Jalová.

Feiten over het park

- Het hoogste punt vind met op de top van de Kremenets berg op 1221 meter boven de zeespiegel

- Men kan hier het grootste complex aan bossen in Slowakije vinden

- Hier zijn de meeste culturele monumenten (houten kerken) in heel Slowakije te vinden

- Hier vind men het grootste drinkwater reservoir, de Starina

- Hoge dichtheid aan dieren, waardoor men hier uitstekend kan jagen

- Hier vind men de hoogste militaire begraafplaats uit de eerste wereldoorlog op 825 meter boven de zeespiegel

Vele vlinders, kevers en spinnen

Poloniny Nationaal Park ken teen hoge diversiteit aan fauna in het gebied en is typisch voor de oostelijke Karpaten. Zo kan men hier de wolf, de bruine beer, de eland, de wilde kat en de europese bizon vinden. Verder zijn er in het park ongeveer 3600 ongewervelde diersoorten gevonden, hieronder vallen vlinders, spinnen en kevers. Daarnaast zijn er 294 gewervelde diersoorten gevonden, hieronder vallen de amfibieën, de reptielen, vogels en zoogdieren. Deze grote diversiteit aan dieren worden beïnvloed door de beuken en de dennen-beukenwouden die in het gebied te vinden zijn.