Vakantiehuizen Nationaal Park Slowaaks Paradijs

Het natuurgebied Slowaaks Paradijs (Slovenský raj) heeft sinds 1988 de status van Nationaal Park en is gelegen in het oosten van Slowakije. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 19.763 hectare, met een bufferzone van 13.011 hectare rondom om het park. Het park wordt gekenmerkt door een uniek relief van bergen, ongeëvenaarde ravijnen en hoogvlaktes. 

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal Park Slowaaks Paradijs
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Het natuurgebied Slowaaks Paradijs (Slovenský raj) heeft sinds 1988 de status van Nationaal Park en is gelegen in het oosten van Slowakije. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 19.763 hectare, met een bufferzone van 13.011 hectare rondom om het park. Het park wordt gekenmerkt door een uniek relief van bergen, ongeëvenaarde ravijnen en hoogvlaktes.

Het Nationale Park maakt onderdeel uit van het ertsgebergte, gelegen in de westelijke Karpaten. Bezoekers aan dit gebied kunnen genieten van de vele grotten die hier te vinden zijn, evenals de mooie watervallen en kloven. Wandelroutes in het park gaan soms door kloven heen of via een ladder langs de watervallen omhoog, wat de bezoeker een unieke ervaring geeft. Daarnaast zijn de ravijnen te doorkruisen met behulp van ijzeren en houten ladders, kettingen en bruggen. Ook zeker een bezoek waard is het Tomášovský výhľad. Vanaf hier heeft men een mooi uitzicht over het diepe ravijn van de rivier de Hornád.

De Dobšinská ijsgrot

De Stratenská grotten zijn het grootste grottenstelsel van Slowakije. Hier kan men tevens de wereldwijd bekende Dobšinská ijsgrot vinden. de lengte van deze ijsgrot is 1483 meter en bestaat uit drie verdiepingen. In de grot kan men grondijs zien in de vorm van ‘watervallen’ van ijs, stalagmieten en kolommen. De grot is een van de belangrijkste overwinteringsplaatsen voor vleermuizen in Slowakije en werd in 1871 geopend voor publiek. Bezoekers kunnen genieten van 475 meter aan ijsgrot, met een hoogteverschil van 43 meter.

Fauna

Slowaaks Paradijs Nationaal Park is een goede plek voor de flora en fauna liefhebber. In de vele grotten kan men grote aantallen vleermuizen tegenkomen. Daarnaast kan men in dit gebied de lynx, de wolf en de bruine beer vinden. Maar ook (roof)vogels en uilen komen in deze streek voor, zoals de zwarte ooievaar, de steenarend en de torenvalk. Daarnaast kan men hier ook het wilde zwijn, de otter en het edelhert vinden.