Vakantiehuizen Nationaal Park Slowaakse Karst

Het Nationale Park wordt als sinds 1973 beschermd, maar is pas veel later uitgeroepen tot Nationaal Park. Het park wordt voornamelijk bedekt door loofbomen. De meest voorkomende boomsoorten zijn dan ook beuken- en eikenbomen. Daarnaast kan men op de rotsachtige berghellening vele bijzondere vogels tegenkomen, zoals de adelaar, de raaf en de valk. Bezoekers aan dit park komen hier voornamelijk om de ondergrondse wereld in een van de vele grotten te bewonderen. In vele van deze grotten kunnen bezoekers via een tour een kijkje nemen in deze bijzondere wereld.

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal Park Slowaakse Karst

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het natuurgebied Slowaakse Karst heeft sinds 2002 de status van Nationaal Park en loopt over in het aangesloten Hongaarse Nationale Park genaamd Aggletek Karst. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 34.611 hectare en is gelegen in, hoe kan het ook anders, de bergketen de Slowaakse Karst. Het gebied staat voornamelijk bekend om de vele grotten die hier te vinden zijn, denk hierbij aan onder andere de Domica grot en de Gombasecká grot. Het Nationale Park wordt als sinds 1973 beschermd, maar is pas veel later uitgeroepen tot Nationaal Park. Het park wordt voornamelijk bedekt door loofbomen. De meest voorkomende boomsoorten zijn dan ook beuken- en eikenbomen. Daarnaast kan men op de rotsachtige berghellening vele bijzondere vogels tegenkomen, zoals de adelaar, de raaf en de valk. Bezoekers aan dit park komen hier voornamelijk om de ondergrondse wereld in een van de vele grotten te bewonderen. In vele van deze grotten kunnen bezoekers via een tour een kijkje nemen in deze bijzondere wereld.

Grotten

Gedurende miljoenen jaren zijn de grotten van Aggletek Karst en de Slowaakse Karst in Hongarije en Slowakije ontstaan. De grotten zijn ontstaan doordat kalksteen in water is opgelost en er zijn meer dan 170 grotten in de regio te vinden. Meerdere van deze grotten kan men terug vinden op de UNESCO werelderfgoedlijst, zoals onder andere de Gombasecká jaskyňa die een lengte van ruim 1.5 kilometer heeft. Een andere grot op deze lijst is de Jasovská jaskyňa, die een lengte van 2148 meter heeft. Bezoekers aan deze grot kunnen genieten van 852 meter aan ondergrondse wonderen die voor het publiek zijn opgesteld. De Domica grot ligt zowel in het Slowaakse als het Hongaarse Nationale Park en heeft een lengte van 5140 meter, waarvan 1600 meter is opgesteld voor het publiek. De meest populaire grotten in het gebiede zijn de Gombasecká grot, de Domica grot en de Ochtinská Aragonite grot.