Vakantiehuizen Nationaal Park Słowiński

Het natuurgebied Słowiński heeft sinds 1967 de status van Nationaal Park en is gelegen in het noorden van Polen. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 18.618 hectare. het park staat bekend om de wandelende/bewegende duinen die hier te vinden zijn, waar genoeg wandelpaden te vinden zijn voor bezoekers. Daarnaast kan men genieten aan het water bij het Lebskomeer of het Gardno meer.

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal Park Słowiński

0 Natuurhuisjes
Lees meer over:

Het natuurgebied Słowiński heeft sinds 1967 de status van Nationaal Park en is gelegen in het noorden van Polen. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 18.618 hectare. het park staat bekend om de wandelende/bewegende duinen die hier te vinden zijn, waar genoeg wandelpaden te vinden zijn voor bezoekers. Daarnaast kan men genieten aan het water bij het Lebskomeer of het Gardno meer.

Het Nationale Park kan grofweg worden opgedeeld in twee delen, namelijk het noordelijke en het zuidelijke gedeelte. Het noordelijke deel van het park bestaat voor 95% uit duingebieden en stranden. De overige 5% bestaat uit kleine groepen bossen en een paar florasoorten die goed tegen droge condities kunnen. Het zuidelijke deel bestaat voor ongeveer 90% uit meren en andere wateren. Hier kan men de twee grootste meren van Polen vinden, namelijk de Gardna en de Lebsko. Verder kan men in het gebied nog wat bossen (voornamelijk naaldhout) en moerassen vinden. Door het vele water in het gebied kan men hier talloze waterplanten, waterdieren en moerasvogels vinden. Zo kan men hier de zee arend, de aalscholver en de zwarte ooievaar waarnemen.

Voor mensen die iets meer van de cultuur over het gebied willen weten, kunnen een bezoek brengen aan het openluchtmuseum in Kluki. In dit museum kan men de lokale cultuur en folklore beleven.

Wandelende duinen

Słowiński Nationaal Park maakt onderdeel uit van de UNESCO-Lijst van Wereld Biosfeerreservaten. Dit park staat dan ook voornamelijk bekend om de ‘ wandelende duinen’ die hier te bewonderen zijn. Deze duinen zijn ontstaan naar het neerhalen van het bos in het gebied, waardoor er een grote kale vlakte is ontstaan. Ze worden de wandelende duinen genoemd omdat ieder jaar de duinen ongeveer 2 tot 9 meter naar het westen gewaaid en 4 tot 6 meter naar het oosten. Wetenschappers hebben vandaag de dag nog niet het mysterie achter deze duinen ontrafeld, maar wat men wel weet is dat ze uniek zijn voor het gebied, aangezien ze normaal alleen aan de kust voorkomen. Bezoekers aan de wandelende duinen kunnen tevens een bezoek brengen aan de vuurtoren op de duin Czolpino of een toren op de berg Rowokół.