Vakantiehuizen Nationaal Park Tatrzański

Het natuurgebied Tatrzański heeft sinds 1954 de status van Nationaal Park. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 21.164 hectare. Het beschermdt de Tatra in Polen en staat samen met het aangrenzende Slowaakse Nationaal Park op de UNESCO-lijst van Wereld Biosfeerreservaten. In dit gebied kan men het hoogste berggebied van midden Europa vinden. De hoogste top in het Poolse gedeelte ligt op 2499 meter boven de zeespiegel.

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal Park Tatrzański

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het natuurgebied Tatrzański heeft sinds 1954 de status van Nationaal Park. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 21.164 hectare. Het beschermdt de Tatra in Polen en staat samen met het aangrenzende Slowaakse Nationaal Park op de UNESCO-lijst van Wereld Biosfeerreservaten. In dit gebied kan men het hoogste berggebied van midden Europa vinden. De hoogste top in het Poolse gedeelte ligt op 2499 meter boven de zeespiegel.

De hoogste top in dit Nationale Park kan men vinden op 2499 meter boven de zeespiegel. Bezoekers aan dit gebied kunnen genieten van de vele wandelroutes langs dalen, grotten, meren en watervallen. Het gebied wordt dan ook gekenmerkt door steile en puntige rotsen, ontelbare gletsjermeren, scherpe pieken, dalen en vele mooie grotten. Het park is voor ongeveer 71% bedekt met bossen, 1% uit akkerbouw gronden, 26% uit rotsen en weiden, 1% uit water en 1% uit stedelijke gebieden.

Flora and Fauna

In Tatrzański Nationaal Park kan men een grote diversiteit aan flora en fauna vinden. Men kan tot wel 1250 meter boven de zeespiegel typische bergbossen vinden. Deze bossen bestaan voornamelijk uit sparrebomen. Deze snelgroeiende sparren werden in het begin van de 19e eeuw geplant, waardoor toen alle beuken- en zilversparbossen zijn gekapt om deze snelgroeiende sparren te kunnen planten. Boven de 1250 meter kan men voornamelijk nog zilversparren vinden. Tussen 1550 en 1800 meter boven de zeespiegel kan men voornamelijk dwergdennen vinden. De gebieden boven de 2000 meter boven de zeespiegel behoren tot de alpiene zone en zijn bedekt met alpenweiden. Andere soorten die men in het gebied kan vinden zijn de alpenden, de edelweiss, de zilverdistel en de bonte krokus.

De meest karakteristieke fauna voor het gebied zijn de gemzen en de marmotten. Deze twee soorten zijn beiden sinds de 19e eeuw beschermd in het gebied. Daarnaast kan men hier ook het hert, de ree, de bruine beer, de lynx, de wolf, de otter en vele vogelsoorten vinden.