Vakantiehuizen Nationaal Park Wigierski

Het natuurgebied Wigierski heeft sinds 1989 de status van Nationaal Park en is gelegen in het noordoosten van Polen. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 15.085 hectare en bestaat voor het grootste gedeelte uit bosgebieden (63%) en uit watergebieden (19%). Het park staat bekend om de tientallen meren die er te vinden zijn en die onderling vebonden zijn door een net van rivieren.

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal Park Wigierski
Lees meer over:

Het natuurgebied Wigierski heeft sinds 1989 de status van Nationaal Park en is gelegen in het noordoosten van Polen. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 15.085 hectare en bestaat voor het grootste gedeelte uit bosgebieden (63%) en uit watergebieden (19%). Het park staat bekend om de tientallen meren die er te vinden zijn en die onderling vebonden zijn door een net van rivieren.

In het Nationale Park kunnen bezoekers genieten van de natuur, de watergebieden en de cultuur die er te vinden is. Zo kan men op een schiereiland in het park een post-kamaldulensenklooster (een orde ontstaan uit de benedictijnenorde) vinden. Daarnaast kan men hier ook een kerk en kluizen van heremieten (monniken) vinden. Ook uniek voor het park zijn de woudmeren die tussen de moerassen liggen en door veengebieden omringd zijn. De natuur in het park bestaat voornamelijk uit dennen, sparren, eiken, lindebomen, berken, moerassen met elzen. Tevens zijn er in het park een aantal strikt beschermde plantensoorten te vinden.

Het Wigrymeer

Het grootste meer in het park is het Wigrymeer. Dit meer heeft een diepte van wel 73 meter, een oppervlakte van 2187 hectare en is het vijf na grootste meer van Polen. Door dit meer stroomt de Czarna Hancza-rivier en samen met het kanaal van Augustowski vormt dit een van de meest aantrekkelijke kano-plekken in Polen. De oevers van dit meer zijn kronkelig en in het middenn zijn verschillende eilanden te vinden.

Fauna

Wigierski Nationaal Park is een toevluchtsoord voor bevers, wat tevens het symbool van het park is en er zijn er meer dan 250 individuen te vinden in de wateren van het park. Daarnaast kan men hier veel andere wilde dieren vinden, denk hierbij aan de eland, de otter, de wolf, vele soorten vogels en (zeldzame) vissoorten zoals de kleine marene, de zalm en de vlagzalm. Helaas moet de bezoeker die een wolf wil zien veel geduld hebben en vele uren in het park doorbrengen om er een te kunnen observeren. Vogels die men in het park kan observeren zijn onder andere de wilde zwaan, de zwarte ooievaar en de zeearend.