Vakantiehuizen Nationaal Park Woliński

Het natuurgebied Woliński heeft sinds 1960 de status van Nationaal Park en is gelegen op het eiland Wolin in het uiterste noordwesten van Polen. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 10.937 hectare. Het park kent een afwisselend landschap en bezoekers kunnen genieten van tientallen hoge kliffen.

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal Park Woliński

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het natuurgebied Woliński heeft sinds 1960 de status van Nationaal Park en is gelegen op het eiland Wolin in het uiterste noordwesten van Polen. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein, van ongeveer 10.937 hectare. Het park kent een afwisselend landschap en bezoekers kunnen genieten van tientallen hoge kliffen.

Het Nationale Park maatk deel uit van de rivierdelta de Świna. Dit is een rivier die het Oderhaf met de Oostzee verbindt. In het park kan men rondom de Swina rivier een uniek beukenbos vinden. Voor bezoekers die meer willen weten over de geschiedenis van het gebied, kunnen een bezoek brengen aan het musuem over de geheime Duitse wapens. Men kan dit museum vinden in een oude bunker op een oud militair oefenterrein. Daarnaast kan men in de zomer ook deelnemen aan het vikingfestival. Tijdens dit festival kan men de middeleeuwse cultuur van de slaven en de vikingvolken ervaren. Men kan tevens een bezoek brengen aan Kamień Pomorski, waar meerdere kathedralen in romaanse en gothische stijl te vinden zijn.

De hoge kliffen aan de kust

Een interessante morfologische plaats in het park zijn de goed ontwikkelde kliffen aan de kust. De kliffen kunnen soms wel een hoogte van 90 meter bereiken. Bezoekers kunnen tijdens een wandeling door dit gebied duidelijk de krachten van de natuur zijn.

Flora en Fauna

Woliński Nationaal Park kent een afwisselende flora en fauna. Zo kan men hier een aantal bijzondere planten tegenkomen. Soorten die men dan ook kan tegenkomen zijn onder andere het eenbloemig parelgras, verschillende soorten orchideeën, het linnaeusklokje, de wilde kamperfoelie, de blauwe zeedistel, de koningsvaren en de grote graslelie.

In het park zijn 230 verschillende vogelsoorten waargenomen, waaronder de buizerd, de waterrietzanger, de bonte strandloper, de zeearend en de kleine vliegenvanger. Daarnaast staat het gebied bekend als rustplaats voor trekvogels tijdens het migratie seizoen. In het park kan men ook vele insecten vinden, zoals het grootste insect van Polen, namelijk het vliegende hert.