Vakantiehuizen Natuurpark Binntal

Met net iets meer dan 180 km2 ligt dit park in het zuiden van het land. Een divers landschap wat in stand wordt gehouden door de inwoners die soms onder ongunstige omstandigheden werken. Dit om niet alleen de landschappelijke diversiteit te houden maar ook die van de flora en fauna.

Lees meer over vakantiehuizen in Natuurpark Binntal

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Met net iets meer dan 180 km****2 ligt dit park in het zuiden van het land. Een divers landschap wat in stand wordt gehouden door de inwoners die soms onder ongunstige omstandigheden werken. Dit om niet alleen de landschappelijke diversiteit te houden maar ook die van de flora en fauna.

Een van de attracties in het voorjaar is de tulpenronde, een wandeling naar en om de heuvel waar een eeuwenoud tulpenveld. Deze bestaat alleen nog maar in deze staat omdat hij op de traditionele wijze wordt beheerd. Dit is de enige locatie ter wereld waar deze gele tulp in het wild nog voorkomt.

Er zijn meerdere uitgezette routes in het park en nu twee oude wandelwegen, de Rottenweg en de Albrunweg, zijn gerestaureerd is zeker prettig door de bergen wandelen. De Albrunpas was een zeer belangrijke bergpas sinds mensheugenis. Er zijn vele dieren, mensen en gehele volken door deze pass gekomen. Oude dorpen, irrigatiekanalen, muurtjes en andere infrastructuren die er al lange tijd liggen, zijn herinneringen dat het land al lange tijd in gebruik is en waarschijnlijk nog lang zo zal blijven.

Flora en Fauna

Kenners van natuur wisten al dat het een bijzonder gebied was maar na onderzoek bleek dat er maar liefst 184 rode lijst soorten gevonden. Vogels, planten, sprinkhanen en zelf een slak staan op deze lijst. Deze diversiteit is terug te vinden in de grote verscheidenheid van landschappen, zo zijn er vennen, droge kalkgraslanden, sparrenbossen, weilanden, glaciale stuwwallen, dennenbossen, bergmeren, rotsachtige steppen, oude akkers en alpenweides. De mozaïek die hieruit resulteert is in elk jaargetijde mooi om te verkennen.

Waar de bossen niet al te donker zijn kunt u het venusschoentje vinden. Verder zijn de Alpenakelei, valeriaan, gentianen en sleutelbloemen te vinden.