Vakantiehuizen Natuurpark Chasseral

Gelegen in het noord westen van Zwitserland ligt dit 400 km2 grote park. Onderdeel van de Jura, is het wel een van de hoogste delen van de Jura. Genoemd naar een van de hoogste bergen van de Jura, de Chasseral met 1067 meter.

Lees meer over vakantiehuizen in Natuurpark Chasseral

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Gelegen in het noord westen van Zwitserland ligt dit 400 km****2 grote park. Onderdeel van de Jura, is het wel een van de hoogste delen van de Jura. Genoemd naar een van de hoogste bergen van de Jura, de Chasseral met 1067 meter.

Wat bijzonder is aan dit park is dat heel goed te zien is hoeveel energie in het park zit. Niet alleen de wind en zonenergie die hier al lange tijd geproduceerd wordt maar ook in de innovatieve denkwijze van de mensen. Verder zijn in het gebied kaasmaken, chocolade productie en aan de oevers van het Bielermeer, wijn. Een van de bekende wandelingen in het park is de graat wandeling waarbij u over de bergrug loopt en een zeer mooi uitzicht heeft. Naast gemarkeerde routes kunt u natuurlijk altijd met kaart of GPS eropuit.

Flora en Fauna

Met ruim 500 soorten planten en bomen is het een divers gebied. Zo zijn er maar liefst 20 soorten orchideeën die in verschillende habitats voorkomen. Door de lange geschiedenis van vee is er op sommige plekken een parklandschap ontstaan, open weides met vrijstaande bomen. Door de hoogteverschillen zijn er verschillende bostypes te zien. Van de dichte sparrenbossen tot de open loofbossen en ook vele gemengde variatie.

De meest karakteristieke faun van het park zijn de gemzen, auerhoen en de Alpenmarmot. Deze marmotten kunnen wel 6 kilo worden aan het eind van de zomer, een buffer die ze nodig hebben om hun winterslaap te doorstaan. Ze leven het liefst in bergen bij wiedes in de buurt. Ze eten vooral zegges, grassen en kruiden, soms ook bloemen, wortels en onrijpe vruchten. Als u wandelt en hoort ineens een scherp kort fluitje kan het zijn dat u de alarmkreet van een marmot hoorde. Roofvogels, vossen en steenmarters zijn ook redenen om snel het hol weer in te vluchten.