Vakantiehuizen Val Müstair Biosfera

Dit bijna 200 km2 is in 2009 door Unesco verklaard tot biosfeer reservaat. Er wonen nog geen 2000 mensen in het park, en diegene die er wonen zijn gedeeltelijk verantwoordelijk voor de landschappen die voorkomen.

Lees meer over vakantiehuizen in Val Müstair Biosfera
Lees meer over:

Dit bijna 200 km****2 is in 2009 door Unesco verklaard tot biosfeer reservaat. Er wonen nog geen 2000 mensen in het park, en diegene die er wonen zijn gedeeltelijk verantwoordelijk voor de landschappen die voorkomen.

De weides, graslanden, aangeplante bossen en dorpjes zijn door menselijke invloeden ontstaan maar de natuurlijk bossen, veen, grasland, en de kale berglandschappen zijn niet door mensen gevormd. Misschien wel gebuikt voor bepaalde soorten maar niet zodanig beïnvloed dat het veranderd is in een ander landschap. Het Lai da Rims bergmeer is ook zeker de moeite waard om even te bekijken.

Voor het geval het weer het niet toelaat om lekker naar buiten te gaan kunt u naar het handweef fabriek, streekmuseum of naar het benedictijner klooster van St. Johan. Er zijn vele wandelroutes uitgezet in het gebied, maar met een GPS of kaart op pad is ook mogelijk.

Flora en Fauna

Het grote wild als de edelhert, gems, steenbok en ree maar ook grote vogels als oehoe, steenarend, korhoen en auerhoen zijn de meest emblematische soorten van het park. Hoog op de kale toppen kunt u een groep steenbokken zien terwijl een steearend op de thermieken zweeft, dit plaatje geeft echt een gevoel van wildernis.

Er zijn vele orchideeën soorten zoals het venusschoentje, bruinrode wespenorchis, grote keverorchis, groene nachtorchis, grote muggenorchis, witte muggenorchis, zwarte vanille orchis, rode vanille orchis, vleeskleurige orchis, meiorchis, vliegenorchis en koraalwortel. Andere planten als de Alpenklaproos, oorsilene en viltganzerik komen ook voor.