Afrika

We hebben 1 miljoen bomen geplant!

Door het planten van deze bomen dragen we bij aan het compenseren van de CO2-uitstoot, redden we unieke flora en fauna en maken we de aarde groener.

Bedrag 100.000 / €100.000

Samen hebben we kunnen bijdragen aan het behoud van de natuur en onze planeet.

HOERA! We hebben 1 miljoen bomen geplant, wat zijn we trots! Dankzij alle gasten, de verhuurders en onze partners Eden Reforestation Projects, Trees for the Future en de Vogelbescherming Nederland hebben we dit voor elkaar gekregen. Allemaal onwijs bedankt! Samen hebben we echt wat kunnen bijdragen aan het behoud van de natuur en onze planeet.

Vanaf maart 2018 zijn we deze uitdaging aan gegaan en zijn we begonnen met het planten van een boom voor iedere overnachting. Ons doel was om voor eind 2020 1 miljoen bomen te planten, maar dit is nu al gelukt! De laatste maanden heeft het aantal bomen echt een boost gekregen doordat er zoveel natuurhuisjes zijn geboekt, met name in eigen land. Er zijn in totaal 597,157 bomen geplant in Madagascar, 398.343 in Tanzania en 4500 in Burkina Faso.

Bomen planten
Door het planten van deze bomen dragen we bij aan het compenseren van de CO2-uitstoot. We kunnen unieke flora en fauna redden en een grote impact maken op de vergroening van de landschappen. Maar ook voor de lokale bevolking in de Afrikaanse landen betekent het veel. Doordat zij de bomen planten ondersteunen we de lokale economie.

Bijdragen aan de natuur
En nu? We hebben ons doel bereikt, maar we gaan zeker niet stoppen met het bijdragen aan de natuur. We zijn bezig met het creëren van nieuwe uitdagingen en doelen. Een kleine hint, we dromen al langer om ook voor de natuur dichtbij huis iets te betekenen. Binnenkort gaan we je hier meer over vertellen. Tot die tijd blijven we doorgaan met het planten van een boom voor iedere geboekte nacht!

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief (onderaan de pagina). Naast dat je regelmatig de leukste natuurhuisjes in je mailbox ontvangt word je dan ook als eerste door ons op de hoogte gebracht over onze nieuwe projecten!

Volg het project

Bekijk hier een kleine sfeerimpressie van het proces en het eindresultaat!

©Eden Reforestation Projects

Ontdek meer projecten

Dit zijn andere lokale natuurprojecten die we ondersteund hebben. Neem een kijkje!

Of ga terug naar de overzichtspagina van de natuurprojecten.

Partners

Inloggen