Lees meer over:

Paasvakantie België

Wil je er even lekker tussenuit tijdens de Paasdagen? Denk dan zeker eens aan een korte vakantie naar België. Ons mooie buurland is lekker dichtbij en heeft van alles te bieden voor zowel jong als oud. Je kunt er genieten van de natuur, ontspannen of lekker fietsen. Daarnaast kunnen ook de avonturiers zich hier volop vermaken. Denk bijvoorbeeld aan kanoën, raften of bergbeklimmen. Verblijf eens heerlijk midden in de natuur en ontdek België zoals je dat nog nooit hebt gedaan.

Pasen valt meestal rond Maart / April en bestaat uit 2 dagen. Het wordt gevierd op Zondag en Maandag. Vaak wordt er een vakantie aan vastgeplakt of wordt er een lang weekend van gemaakt. Het is dus het perfecte moment om een bezoekje te brengen aan België met de kinderen. In ons mooie buurland valt van alles te ontdekken en vooral qua natuur. De omgeving is er heel anders dan dat van Nederland, dus het voelt er vaak alsof je heel ergens anders verblijft. Denk aan mooie watervalletjes, kronkelende rivieren, groene bossen en ouderwetse gebouwen. Daarnaast vind je er ook prachtige, pittoreske dorpjes en kun je er prima winkelen in de grotere steden. Laat je verrassen door ons aanbod en ontdek snel wat de natuur van België jou te bieden heeft. Ook bespreken we een aantal activiteiten en geven we je wat meer informatie over het klimaat van België. Wie weet verblijven jullie de volgende Paasvakantie wel in België!

Naar de Belgische kust of toch liever ergens anders?

Kiezen jullie voor een paasvakantie naar de Belgische kust? Dan mag een bezoekje aan het Zwin natuurpark zeker niet ontbreken. Dit park bevindt zich in Knokke Heist, een ontzettend leuke badplaats in ons buurland. Je kunt er onder andere terecht voor het maken van privé wandelingen met jouw eigen gids. Daarnaast is het Zwin een belangrijk overwinteringsgebied voor ganzen en eenden. Ook vinden veel bijzondere vogels er in de lente hun broedplaats. Je kunt je dus wel voorstellen dat er het hele jaar door van alles te bewonderen is. Een aantal zeldzame vogels die er onder andere voor komen zijn de kraanvogel, de koereiger, de steppekiekendief en de reuzenstern.

Ook Nationaal Park de Hoge Kempen mag zeker niet ontbreken als je naar België gaat. Dit gebied ligt in Maasmechelen, dus bevindt zich wat meer richting het zuiden van Nederland. Vanaf het Hollandse Limburg zit je er dan ook zo. Een huisje in deze omgeving is dus perfect voor jullie Paasvakantie naar België. Wil je toch liever genieten van de bosrijke omgeving van de Ardennen? Dan moet je wat meer richting het zuiden van België gaan. De Ardennen ligt namelijk verspreid over België, Duitsland en een stukje van Luxemburg. Als je daar verblijft mag ook zeker een bezoekje aan Luxemburg niet uitblijven! Ook daar vind je namelijk een aantal prachtige stukjes natuur.

Kies zeker eens voor een actieve vakantie naar de Ardennen

Ben je van plan allerlei avontuurlijke activiteiten in te plannen? Kies dan zeker eens voor een Paasvakantie naar de Belgische Ardennen. Hier weet je zeker dat niemand zich ook maar een seconde hoeft te vervelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tokkelbaan? Hierbij vlieg je letterlijk door de bomen in het bos! Deze activiteit is fysiek niet zo veeleisend, want je hoeft je alleen te laten meevoeren door de tokkelbaan en te genieten van de uitzichten. Maar je krijgt er wel een adrenalinekick van! Een andere leuke manier om de Ardennen te verkennen vanuit je Natuurhuisje, is met een mountainbiketocht. Een erg sportieve activiteit waarbij door de bossen kunt racen.

Raften en kanoën is ook iets waar de Ardennen om bekend staat. Erg spannende maar leuke activiteiten voor in de lente en de zomer! Activiteiten voor de hele familie die iets minder heftig zijn in de Ardennen, zijn er gelukkig ook. Zo kun je je met het hele gezin wagen aan prachtige wandelingen door de bossen. Dit is een erg rustige, maar toch actieve manier om de prachtige natuur te beleven. Je komt hierbij door modderige bospaden en over flinke klimmetjes, en misschien zelfs langs wateroversteken. Je kunt dit op eigen houtje doen met een kompas en een routekaart over de uitgezette wandelroutes, maar je kunt ook een gids boeken die met al het plezier het natuurschoon laat zien. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de omringende dorpjes. Deze zijn erg gezellig en je kunt er natuurlijk terecht voor een hapje en een drankje.

Hoe is het weer in België?

Je zou kunnen zeggen dat het klimaat in België erg vergelijkbaar is met dan van Nederland. In de Ardennen geldt echter een iets ander klimaat dan in de rest van België. Doordat de Ardennen uit verschillende delen bestaan en zelfs door verschillende landen loopt, zou je denken dat het klimaat overal erg verschilt. Toch is dat niet zo. Vrijwel over het hele gebied wordt namelijk gesproken van een gematigd zeeklimaat. Toch kun je dit gebied wel een stuk natter noemen dan de rest van België. Net als in Nederland kun je dan ook rekenen op de meeste zonuren in de maanden Juli en Augustus. Ook zijn die maanden het warmst en valt er de minste neerslag.

Het grote verschil qua klimaat in de Ardennen en in ons eigen land komt door het feit dat je daar tussen de bergen zit. Zo kan de temperatuur heel anders zijn bovenop de berg dan onderaan de berg en dit geldt ook voor neerslag. Aan de kust van België is Juli de warmste maand en Januari de koudste maand. Het hele jaar door valt er neerslag, maar in de vroege zomermaanden valt de minste neerslag. Kans op sneeuw en vorst is hier bijna niet vanwege de ligging aan zee. Wanneer er sprake is van een Oostelijke stroming kunnen de temperaturen in de zomer hoog oplopen. Aan de andere kant kan diezelfde stroming in de winter voor zeer lage temperaturen zorgen. Heel af en toe zorgt dit toch voor temperaturen onder het vriespunt. Tijdens de Paasdagen hoef je je daar meestal geen zorgen over te maken! De temperaturen zijn rond die periode over het algemeen vrij aangenaam.