Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Bergen is een dorp gelegen ten noordwesten van de stad Alkmaar. Bergen ligt direct ten oosten van de duinen, en vanuit een vakantiewoning kunt u dan ook mooie wandelingen in het duingebied maken. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis kunt u ook de dorpen Bergen en Bergen aan Zee bekijken. U kunt een bezoek brengen aan het Zeeaquarium, het Auto Union Museum, het Sterkenhuis en het Museum Kranenburgh.

Natuur in Bergen

Ten westen van Bergen liggen de duingebieden Schoorlse Duinen en het noordelijk deel van het Noordhollands Duinreservaat. U vindt in deze duingebieden een fraaie afwisseling van jonge en oudere duinen. Tijdens een wandeling vanuit een vakantiewoning in Bergen komt u door bossen, over heidevelden, door duinvalleien en graslanden. De duingebieden herbergen een rijke flora en fauna. Er broeden zangvogelsoorten als de nachtegaal, gekraagde roodstaart en roodborsttapuit. In de duinen bij Bergen zijn honderden verschillende soorten planten vastgesteld. In de kalkrijke delen van het duingebied groeien soorten als gelobde maanvaren, wondklaver en glad parelzaad. In de duinvalleien is het kartelblad te zien. Er leven in de duinen allerlei soorten vlinders en libellen. In de zomer zijn er heivlinders, kleine parelmoervlinders en duinparelmoervlinders in de duinen rond Bergen te zien.

Vakantiehuizen in Bergen

De vakantiewoningen zijn gesitueerd op mooie locaties in de natuur. Vanuit een vakantiehuis in Bergen kunt u makkelijk de mooie Noord-Hollandse duingebieden bezoeken of een kijkje nemen in het centrum van het dorp. Wanneer u meer wilt weten over de vakantiewoningen of over de natuur in Bergen kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen snel en helpen u met het vinden van een mooie vakantiewoning in Bergen!