Vakantiehuizen Dole

Een karaktervol stadje

Lees meer over vakantiehuizen in Dole
Lees meer over:

Een karaktervol stadje

Dole is een andere stad in het schilderachtige Franche-Comté, eveneens in het oostelijke deel van Frankrijk gelegen. Deze kunst- en geschiedenisstad vormt een harmonieus geheel en haar historische centrum, oude bebouwing en kanalen dragen bij aan de sfeer die de binnenstad uitstraalt. Dwaal rond in het oude centrum, ontdek de vele musea en mooie monumenten of maak een romantische wandeling aan het Leerlooierskanaal, dat u langs vele architectonische hoogtepunten zal leiden. Na een vermoeiende dag in de binnenstad, trekt u terug naar uw vakantiehuis, waar u heerlijk tot rust kunt komen.

De vakantiehuisjes nabij Dole

Vlakbij de stad Dole vindt u enkele prachtige natuurhuisjes, zoals een oude boerderijachtige vakantiewoning of een enorm, landelijk vakantiehuis. Boek één van deze bijzondere vakantiehuisjes en geniet van de groene omgeving die Dole rijk is.

Bij een bezoek aan de binnenstad mag u het oude karmelietenklooster, het justitiepaleis of de indrukwekkende herenhuizen ook absoluut niet overslaan. Om uw bezoek af te maken, kunt u nadere kennis over de omgeving opdoen in één van de vele, interessante musea.

Wandelingen, natuur en cultuur

In dit kleine stadje in de Jura kunt u eveneens mooie, culturele wandelingen ondernemen. De vele monumenten uit de renaissance- of klassieke tijd vormen de kers op de taart van zo’n uitgebreide wandeltocht. Doordat de omgeving eveneens rijk is aan water en groen gebied, beschikken Dole en de streek waarin zij ligt over een bepaalde, interessante veelzijdigheid. Vanuit uw vakantiehuisje kunt u op uw gemak ontdekken hoe dit in de streek tot uiting komt.