Vakantiehuizen Quimper

Ervaar Quimper

Lees meer over vakantiehuizen in Quimper
Lees meer over:

Ervaar Quimper

Volgens velen is Quimper de meest Bretonse stad van Bretagne. Een mooi, oud en authentiek stadje aan de rand van het Franse schiereiland. In het centrum van deze historische stad vindt u onder meer de Place Saint-Corentin, waar zowel de imposante kathedraal Saint-Corentin als het kunstmuseum van Breton te vinden zijn. De kathedraal op dit stadsplein stamt uit de 15e eeuw en behoort tot één van de oudste, gotische bouwwerken van de streek. Wanneer u dit prachtige monument vanuit uw vakantiehuis bezoekt, mogen de gebrandschilderde 15e-eeuwse glasramen u zeker niet ontgaan. Via smalle steegjes en tussenweggetjes vindt u vanaf hier de oude winkelstraat Rue Kéréon, waar u ook oude vakwerkhuisjes zult aantreffen.

Een vakantiehuisje in de Bretonse stad

Quimper wordt ook wel gezien als het oude, cultuurhistorische hart van Bretagne, waar de Bretonse cultuur dan ook jaarlijks wordt gevierd tijdens een lokaal festival. Ontdek de stad tijdens uw verblijf in een vakantiehuisje en bewonder het sfeervolle oude stadskwartier en het rijke aanbod aan musea.

Naast de kathedraal is er nog meer religieuze, gotische architectuur in Quimper te vinden. U vindt hier monumenten genoeg en deze zijn allemaal te bezoeken voor mensen van buitenaf. De monumentale gebouwen stammen uit een periode tussen de 12e en 19e eeuw en ademen een unieke sfeer.

Geniet van dit stukje Bretagne

Ook is Quimper gelegen in een waterrijke omgeving: met haar locatie aan de kust en door de samenkomst van de rivieren Odet, Steir en Jet. Aan de overzijde van de rivier, zoals deze langs de stad stroomt, is ook een uitgebreide groene omgeving gelegen. Ontdek stad en omgeving vanuit de vakantiehuizen van onze website en kies een vakantiewoning die bij u past. Een riant en vrijstaand vakantiehuis of juist een knus en gemoedelijk vakantiehuisje. Stem uw vakantie helemaal af op eigen wensen en geniet van deze Franse streek.