Vakantiehuizen Bretagne

Samen beschermen we de lokale biodiversiteit

Meer informatie

Wanneer mensen op vakantie gaan naar Frankrijk, hebben ze al snel de neiging om helemaal naar het Zuiden te gaan, terwijl er onderweg zoveel andere mooie plekken zijn om in een vakantiehuisje te verblijven. Zoals in de regio Bretagne, de meest Westelijke provincie van Frankrijk.

Bretagne is een variatie aan ongerepte kusten met ruige rotsen en een groen en heuvelachtig binnenland. De bevolking in Bretagne wil dat bezoekers hun innerlijke kracht putten uit de kracht van Bretagne en hebben hier ook hun eigen officiële slogan voor: ‘’Be Breizh!’’

Bretagne heeft iedereen wat te bieden

Bretagne is een perfecte vakantiebestemming als je het liefst met de auto op reis gaat. Dit heeft het bijkomende voordeel dat het de reis naar je vakantiehuisje een stuk duurzamer maakt. Mocht je de mogelijkheid hebben, vergeet dat niet je fiets mee te nemen, want daar kun je veel plezier aan beleven op de prachtige fietsroutes in Bretagne. In deze regio kun je even ontsnappen aan het dagelijks leven, of dat nu wandelend, fietsend of ontspannend op een van de stranden is, Bretagne heeft iedereen wat te bieden.

Kies je verblijf

Vakantiehuizen heb je in allerlei soorten en maten. Er zijn natuurlijk grote groepsaccommodaties, maar er zijn ook wat knussere, kleinere huisjes. Je hebt moderne, strakke huizen, maar je kunt ook kiezen voor een typisch houten blokhutje! Het is maar net waar je zelf van houdt. Wanneer je op zoek gaat naar een vakantiehuisje van Natuurhuisje, kun je dankzij de foto’s meteen zien hoe het huisje eruit ziet. Spreekt het je totaal niet aan? Dan kijk je gewoon nog even verder! Onthoud dat onze huisjes vaak middenin de natuur staan, waardoor een prachtig natuurgebied altijd binnen handbereik ligt.

Veel huisjes zijn voorzien van alles dat je nodig hebt of dat je thuis ook hebt. Sommige dingen zijn juist extra luxe, omdat je die thuis niet hebt. Denk bijvoorbeeld aan een jacuzzi of zwembad! Ook kun je juist kiezen om eens helemaal back to basics te gaan, door middel van een verblijf in een Tiny House. Verder heeft Natuurhuisje ook diverse, zeer originele accommodaties voor jullie uitgezocht. Denk bijvoorbeeld aan een heuse safaritent, een yurt of zelfs een pipowagen! Ook vind je soms een prachtige boerderij middenin de weilanden. Zoals je ziet hebben we echt voor ieder wat wils.

De Bretonse keuken

Ben je een visliefhebber? Dan ben je in Bretagne op de juiste plek: vis is in overvloed te vinden in deze Franse regio. Bretagne zorgt maar liefst voor 80% van alle vis in Frankrijk! In sommige havens kun je zelfs direct vis kopen van een van de kleurrijke vissersbootjes en die vervolgens naar wens bereiden in je vakantiehuisje. Mocht je een liefhebber van oesters zijn, dan raden we het aan om tussen september en april naar Bretagne te gaan. Hoewel er het hele jaar oesters gegeten kunnen worden, zijn ze in deze maanden toch echt het lekkerst. De oesters worden meestal geserveerd met gezouten boter, roggebrood, citroen en een mix van onder andere rode wijn en azijn, die je van tevoren over je oesters giet. Een ware culinaire ervaring!

Naast vis, zijn crêpes ook erg geliefd in Bretagne. Deze dunne zoete pannenkoekjes moet je een keer geproefd hebben tijdens een vakantie in Frankrijk. De crêpes worden gevuld met simpele vullingen zoals kaas, ei en ham (deze combinatie wordt ‘’La complète’’ genoemd), maar je kunt het ook zoet maken met chocola, slagroom en amandelen bijvoorbeeld. Er is zelfs een officieel label in Bretagne om er zeker van te zijn dat je geniet van de authenticiteit en kwaliteit van de producten, namelijk het ‘’Crêpes Gourmandes’’ label die je kunt checken in een restaurant.

Flora en Fauna

Kust

Aangezien Bretagne een schiereiland is met maar liefst meer dan 2500 kilometer aan ongerepte kusten, heerst er een mild zeeklimaat met een zachte zomer. Langs de kust vind je de smaragdgroene zee en pittoreske badplaatsjes waar de typische gezellige sfeer van de regio duidelijk te zien is. In het Noorden en het Westen is de kust vooral erg ruig en wild en zijn er vaak kleine stranden te vinden in de baaien tussen de rotsen. De wanden van de brutaal hoge kliffen worden gekleurd door de grote diversiteit aan bloemen. Voor de wat langere stranden moet je in het Zuiden zijn, hier is de kust wat lieflijker.

Mysterieuze binnenland

Het binnenland van Bretagne is groen en heuvelachtig met akkers en weilanden. Het is een verrassend zacht en continu veranderend landschap. Land en zee gaan zo in elkaar op dat er nauwelijks een scheiding gemaakt kan worden tussen kust en platteland. De heidevelden in het binnenland vormen een mysterieus landschap en kunnen bewonderd worden vanuit verscheidene uitkijktorens of vanuit een van de vakantiehuisjes.

Dieren

Door de ligging van de regio is er een groot aanbod aan zeedieren, zo ook dolfijnen. De scholen dolfijnen volgen de boten in de Iroise zee. Maar ook de grijze zeehond is op enkele plekken te spotten! Qua gevogelte zijn er diverse soorten meeuwen te spotten waaronder de welbekende zilverkleurige zeemeeuw, de grote mantelmeeuw en de drieteenmeeuw. In de natuurgebieden zijn ook nog allerlei dieren te spotten zoals de grote karekiet en de ijsvogel in Parc Naturel Régional de Brière, een moerasreservaat van maar liefst 40.000 hectare.

Activiteiten

Wanneer je één van onze vakantiehuisjes in Bretagne boekt, dan zijn er zeer veel activiteiten die je kunt gaan ontdekken. We hebben er hier een aantal voor je op een rijtje gezet!

Bezoek de roze granietkust

Aan de noordkust van Bretagne bevindt zich de Côte de Granit Rose. Deze zeldzame roze granietblokken bestrijken slechts 30 kilometer van de Bretonse kust en het lijkt wel van een ansichtkaartje te komen. Op slechts drie andere plaatsen in de wereld zijn deze roze granietblokken te bewonderen, namelijk in Ontario, in China en op Corsica. Dus ben je in Bretagne, dan moet je zeker de kans grijpen om deze unieke plek te aanschouwen.

Fietsen

Fietsfanaten zijn op de juiste plek in Bretagne. Met meer dan 1700 kilometer aan fietsroutes is er voldoende keuze voor een of meerdere tochten. Zo kan je bijvoorbeeld een deel van de Tour de Manche fietsen die over prachtige weggetjes door de groene binnenlanden, maar ook langs de kustgebieden komt. Deze route komt ook langs de roze granietkust, twee vliegen in één klap! Een tweede beroemde route is de Vélodyssée. Deze route loopt door Engeland, Frankrijk en Spanje. 80% van de route loopt over rustige groene wegen dus voor de natuurliefhebber zeker een prachtige route. Hieronder vind je nog wat meer informatie over goed voorbereid op fietsvakantie gaan!

Vuurtorens bezoeken

Langs de kust van Bretagne zijn zeer veel vuurtorens te vinden, ook wel de gidsen van de zee genoemd. Een deel hiervan staan op het vaste land, maar een aantal bevinden zich in de zee en zijn toegankelijk met een gids. Er is zelfs een heuse vuurtorenroute mét museum die je eventueel kunt volgen. Na een dagje al die trappen op- en aflopen in de vuurtorens, is het tijd om uit te rusten in je vakantiehuisje.

Een natuurwandeling maken

Zoals eerder benoemd heeft Bretagne een erg variërend landschap, beleef het zelf en trek je schoenen aan voor een lange wandeling in de natuur. De adembenemende uitzichten zullen je verrassen en je zult vaak terugdenken aan dit moment van ongerepte natuur en rust. Wandelen langs de kapen als alles in bloei staat is ook zeker een ervaring om niet te missen.

De hoofdstad

De hoofdstad van Bretagne is Rennes en in deze leuke stad valt genoeg te beleven. Je vindt er gezellige straatjes vol met prachtige, historische huizen en gebouwen. In deze stad kun je diverse kathedralen en kerken ontdekken, die zeker een bezoekje waard zijn. Daarnaast kun je je nog laten verrassen door een aantal prachtige, grote parken en tuinen die je in Rennes kunt vinden. Wanneer jullie kiezen voor een vakantiehuisje in Bretagne, wees er dan zeker van dat jullie dit mooie schiereiland een bezoekje brengen.

Fietsen op vakantie

Zoals we hierboven al eerder zeiden, kun je uitstekend terecht voor een prachtige fietsvakantie in Bretagne. Wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan kun je gemakkelijk de fiets meenemen. Door middel van een fietsendrager zitten de fietsen stevig vast en kan er eigenlijk niks mee gebeuren. Dat is wel zo’n fijn idee, want dan hoef je niet de hele weg in de stress te zitten. Kies dus voor een goede en stevige fietsendrager en zet de fietsen goed vast. Vooral wanneer je een lang stuk moet rijden of wanneer de weersvoorspelling nogal slecht is. Zorg ook dat de fietsen er niet door iemand anders afgehaald kunnen worden. Het zou zonde zijn wanneer jullie een pitstop maken en de fietsen zijn ineens weg.

Bedenk van tevoren wat voor soort fietstripjes jullie willen maken. Gaan jullie door het bos fietsen of over de ruige paden met kleine steentjes en modder? Dan heb je natuurlijk een goede, stevige mountainbike nodig met flinke banden. Gaan jullie voor leuke ritjes door de stad, dorpjes of gewoon over de fietspaden? Dan is een stadsfiets óf een comfortabele fiets veel meer geschikt. Het ligt er ook aan hoe goed je conditie is. Wil je lange stukken fietsen, maar is je conditie eigenlijk niet zo goed of kan je bijvoorbeeld niet zo goed bergopwaarts fietsen? Dan kun je heel goed kiezen voor een elektrische fiets!

Een elektrische fiets is ontzettend handig als je houdt van fietsen, maar niet zo lang kan trappen. Je kunt er lange afstanden mee rijden en je kunt op die manier ook lekker genieten van de natuur. Je wordt er een stuk minder moe van, dan wanneer je geen elektrische fiets hebt. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel elektrische fietsen verkrijgbaar, dus laat je vooral goed informeren! Wat ook erg handig is, is om een navigatiehouder op de fiets te zetten. Op die manier hoeven jullie nooit meer te verdwalen en hoef je niet te fietsen met je telefoon of navigatie in de hand. Tegenwoordig mag je namelijk ook niet meer fietsen met je telefoon in je hand, dus dat is dan een goede uitkomst. Boek je dus een vakantiehuisje in Bretagne? Vergeet dan de fietsen niet! Ervaar zelf hoe de Bretonse cultuur en natuur is. Het is bijna zonde om door te rijden naar het Zuiden, terwijl deze plek zoveel moois te bieden heeft. Laad je auto vol en vergeet vooral niet je wandelschoenen en eventueel je fiets! En hopelijk mag ook jij innerlijke kracht putten uit de kracht van Bretagne. ‘’Be Breizh!’’.

Ontspanning met Natuurhuisje

Wat is er nu zo bijzonder aan een vakantiehuisje van Natuurhuisje? In plaats van ergens te verblijven tussen het massatoerisme, zoals een hotel of een grootschalig vakantiepark, kies je bij ons juist voor privacy en natuur! De kans is groot dat je je echt middenin de natuur bevindt en daardoor écht tot rust kan komen. Stap je huisje uit en maak bijvoorbeeld samen een lange wandeling over het strand. Of, wanneer jullie in een bosgebied verblijven, kunnen jullie samen gemakkelijk een wandeling door het bos gaan maken. Vraag je eens af wanneer jullie voor het laatst echt een goed gesprek hebben gehad of wanneer jullie je niet lieten afleiden door de telefoon of televisie? Als jullie thuis met allerlei zaken bezig zijn of misschien wel teveel met je mobiele telefoon bezig bent, laat deze dan tijdens jullie wandeling even uit en praat weer eens met elkaar. Een goed gesprek is altijd fijn en kan ook ontzettend ontspannend werken. Wanneer je je dan ook nog eens in de frisse buitenlucht bevindt en kan genieten van een prachtige omgeving, dan kun je echt met een ontspannen gevoel weer terug naar huis keren.

Unieke verblijven

Bij Natuurhuisje kun je zeer goed terecht wanneer je op zoek bent naar een origineel verblijf. Wij hebben voor ieder wat wils en vinden het leuk om de meest unieke verblijven voor jullie te selecteren. Ook in Bretagne vind je diverse, originele groepsaccommodaties. Er worden zoveel verschillende types verblijfsaccommodaties aangeboden, zowel offline als online, dat we het ons goed kunnen inbeelden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het tijdperk van de standaard hotelkamers of een bungalow op een vakantiepark is voorbij en het tijdperk van origineel overnachten is aangebroken. We vinden het steeds belangrijker om zoveel mogelijk ervaringen op te doen en dat kan in een van de vernieuwende verblijfsmogelijkheden. Waar je vroeger de keuze had uit een standaardkamer of een premium kamer, is er tegenwoordig zoveel meer waar je uit kunt kiezen. Je hoeft niet alleen maar na te denken over het aantal mensen dat je meeneemt, of dat je je huisdier met je mee wilt nemen. Nee je kunt tegenwoordig ook kiezen in welk origineel verblijf je graag wilt slapen. Heb jij bijvoorbeeld als eens overnacht in een safaritent?

Safaritent

Je wilt graag eens in een tent verblijven, máár kamperen is dus echt helemaal niks voor jou. Tenminste, het opzetten van de tent, de luchtbedden opblazen, de campingkastjes in elkaar zetten… Nee dat is niet voor jou weggelegd of dat voelt voor jou niet als ‘vakantie’. Overweeg dan eens een verblijf in een safaritent! Wanneer je namelijk kiest voor een safaritent, dan voel je je echt één met de natuur. Zo’n tent ziet er leuk uit, hij staat al (gelukkig!) én hij is al volledig ingericht dus je kunt er zo in. Arriveer op je bestemming, pak je spullen uit en laat de vakantie maar beginnen.

Tiny House

Voor iedereen die weleens minimalistisch wilt leven, is een verblijf in een Tiny House een absolute must-do! Dit type accommodatie is ontstaan uit een beweging, namelijk uit de beweging van het minimalisme. Hierin wordt geloofd dat je weinig nodig hebt om écht gelukkig te zijn en je voldaan te voelen. Het idee is dan ook dan je alleen hebt en gebruik maakt van de dingen die echt noodzakelijk zijn in het leven en écht geluk brengen. Dit alles begon als sociale beweging in Amerika, maar het is langzamerhand ook over komen waaien naar Europa. Wanneer je een keer echt wilt ervaren hoe het is om minimalistisch te leven, maar je hebt geen zin om bij aankomst de tent op te moeten zetten, dan is een Tiny House perfect voor jou! Je arriveert op je bestemming en je stapt gewoon naar binnen, dus je hoeft niet eerst te stoeien met tentstokken of de luchtbedden op te blazen voordat je kunt gaan relaxen. Stap je Tiny House binnen en ontdek hoe leuk en knus het huisje van binnen is. Kies in plaats van één van onze vakantiehuisjes in Bretagne dus gerust eens voor een Tiny House!

Chambre d'hôte Bretagne
Vakantiehuis Finistère
Vakantiehuis Ille-et-Vilaine
Vakantiehuis Morbihan

Inloggen

Privacy vind je in de natuur! Cookies voor onderweg?

Natuurhuisje maakt gebruik van 3 soorten cookies om jouw online struintocht bijzonderder en persoonlijker te maken! Lees hier alles over in ons cookiebeleid.