Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Stein is een plaats in het zuiden van Limburg, gelegen aan de rivier de Maas. Tijdens een verblijf in een vakantiewoning kunt u wandelingen en fietstochten maken langs de Maas of in één van de bijzondere natuurgebieden in de buurt van Stein. Stein is een plaats met ongeveer tienduizend inwoners. Vanuit een vakantiehuis kunt u in Stein een oude kasteelruïne bezoeken of een kijkje nemen bij de oude watermolen. Er zijn diverse oude kerken en boerderijen, en u kunt een bezoek brengen aan de Wallen van Stein of aan het Archeologiemuseum van Stein, waar onder andere de grafkelder van Stein te zien is.

Natuur in Stein

Niet ver ten zuiden van de plaats Stein vindt u één van de bijzonderste natuurgebieden van de streek. Vanuit een vakantiewoning kunt u hier namelijk een wandeling maken door het Bunderbos. Het Bunderbos is een brondbosgebied. In het bos vindt u dan ook vele beekjes en vochtige plekken. Hier groeit, vooral in het voorjaar, een bijzondere flora. Langs de beken groeien zowel paarbladig als verspreidbladig goudveil, sleutelbloemen en zeldzame soorten zegges. Andere delen van het bosgebied staan vol met daslook of bosanemonen. De meest bijzondere bewoner van dit langgerekte bosgebied ten zuiden van Stein is de vuursalamander. Helaas is deze amfibiesoort bijna uitgestorven. In het bosgebied leven ook interessante vogelsoorten, waaronder de middelste bonte specht en de kortsnavelboomkruiper. Vanuit een vakantiehuis kunt u ook een fietstocht langs de Maas maken, die in dit deel van Limburg de grens vormt tussen Nederland en België.

Vakantiewoningen in Stein

De vakantiehuizen zijn gesitueerd op mooie locaties in de natuur. Tijdens een verblijf in een vakantiewoning in Stein kunt u zowel interessante culturele bezienswaardigheden bekijken als de mooie Limburgse natuurgebieden verkennen. Wilt u meer informatie over de natuurgebieden of vakantiewoningen in Stein? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij beantwoorden uw vragen snel en helpen u met het vinden van een geschikte vakantiewoning in de Limburgse plaats Stein!