Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Vessem

Gelegen in het mooie Noord-Brabantse natuurgebied De Kempen ligt het dorp Vessem. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Eersel. De kern van Vessem ligt aan het riviertje de Kleine Beerze. Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in Vessem kun je uitstekend wandelen en fietsen in het mooie natuurgebied De Kempen, dat zich uitstrekt over Nederland en België.

Lees meer over vakantiehuizen in Vessem
Lees meer over:

Gelegen in het mooie Noord-Brabantse natuurgebied De Kempen ligt het dorp Vessem. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Eersel. De kern van Vessem ligt aan het riviertje de Kleine Beerze. Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in Vessem kun je uitstekend wandelen en fietsen in het mooie natuurgebied De Kempen, dat zich uitstrekt over Nederland en België.

Ontdek de omgeving
Op ongeveer zeven kilometer afstand van het dorp ligt het E3 strand in Eersel. Hier zijn verschillende watersportmogelijkheden en in de zomer kun je er goed vertoeven op het kleine zandstrand. Hierdoor zijn vakantiehuizen in Vessem ook geschikt voor watersportliefhebbers. Natuurliefhebbers kunnen hier pas echt hun hart ophalen. Het natuurgebied De Kempen is werkelijk prachtig. Het natuurgebied strekt zich uit over zowel Nederland als België en heeft een rijke geschiedenis. In het gebied ligt de Cartierheide, hier heeft Napoleon zijn sporen nagelaten. De bossen hier waren vroeger het terrein van smokkelaars. Zij liepen bij schemering over de zandpaden met hun handelswaar om goederen die in Nederland schaars waren in België te halen en over de grens te smokkelen. Dit geldt natuurlijk ook andersom. Op deze zandpaden kun je tegenwoordig gewoon lekker wandelen en genieten van de natuur. In de Kempen liggen talloze wandel- en fietsroutes waardoor je het gehele gebied kunt verkennen. In het gebied van de Cartierheide stroomt het Dalems Stroompje, waar in de zomer de witte waterranonkel bloeit. Het landschap van de Kempen bestaat uit uitgestrekte bossen, mooie heidegebieden en slingerende beken. Dieren die leven op de heide van de Kempen zijn onder andere de hazelworm en de gladde slang. De bruisende binnenstad van Eindhoven ligt op slechts 15 kilometer afstand vanuit het dorp Vessem, waardoor een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard is wanneer je verblijft in een vakantiehuis in Vessem. In Eindhoven kun je goed winkelen, één van de diverse musea bezoeken en genieten in één van de vele restaurants.

Meer informatie?
Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes in de omgeving van Vessem, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.