Romantisch overnachten Veluwe

Wat is er romantischer dan een heerlijke overnachting in een natuurrijk gebied? De Veluwe is daarvoor perfect! In een Natuurhuisje verblijf je heerlijk midden in de natuur, dus je kunt echt even genieten van wat quality time met z’n tweetjes. Soms is een nachtje er tussenuit precies wat je nodig hebt. De dagelijkse sleur kan er behoorlijk inhakken. Plan daarom een romantische overnachting in op de Veluwe en geniet overdag van de prachtige omgeving. Laat je verrassen door onze prachtige accommodaties en wie weet tot snel!

Lees meer over romantisch overnachten veluwe

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Romantisch overnachten Veluwe

Wat is er romantischer dan een heerlijke overnachting in een natuurrijk gebied? De Veluwe is daarvoor perfect! In een Natuurhuisje verblijf je heerlijk midden in de natuur, dus je kunt echt even genieten van wat quality time met z’n tweetjes. Soms is een nachtje er tussenuit precies wat je nodig hebt. De dagelijkse sleur kan er behoorlijk inhakken. Plan daarom een romantische overnachting in op de Veluwe en geniet overdag van de prachtige omgeving. Laat je verrassen door onze prachtige accommodaties en wie weet tot snel!

Een romantische overnachting kan perfect zijn wanneer jullie elkaar door alle drukte niet zoveel zien. Als je het allebei ontzettend druk hebt kun je een beetje langs elkaar heen gaan leven. Samen een nachtje weg is dan perfect om weer even nader tot elkaar te komen. Tijdens een wandeling of fietstocht door de natuur kun je eindeloze gesprekken voeren en weet je weer wat er allemaal speelt in elkaars leven. Tussendoor is het natuurlijk leuk om ergens te gaan picknicken, maar je kunt ook gewoon ergens een terrasje pakken. Al is een picknick natuurlijk wel super romantisch!

Neem een kleedje mee, een fles champagne en wat lekkere hapjes. Geniet van elkaar en jullie tijd samen en haal alles uit je minivakantie. Door de ligging van het huisje midden in de natuur hoeven jullie niet eens ver te rijden. Je kunt zelfs zo het huisje uitstappen en direct beginnen met een ontspannende wandeling samen. Als er nog tijd is kunnen jullie natuurlijk ook lekker gaan winkelen en misschien een leuk park bezoeken. Ook bezienswaardigheden zijn op de Veluwe nooit ver weg!

Ontdek het mooiste natuurgebied van heel Nederland

De Veluwe is in Nederland het perfecte gebied om eens even lekker bij te komen en te genieten van de natuur. Uiteraard kun je je dagenlang vermaken op de Hoge Veluwe en telkens weer nieuwe dingen ontdekken. Toch kan een dag of 2 ook voldoende zijn om je goed te vermaken in dit gebied. Als je heel vroeg in de ochtend gaat of juist laat op de dag, is de kans groot dat je wat wildlife tegenkomt! Denk hierbij dus aan de big five van de Veluwe. Hoe leuk is het om tijdens de zonsopkomst een groep edelherten voorbij te zien rennen? Of een vosje te spotten terwijl je muisstil zit te wachten. Ook vind je hier natuurlijk allerlei bijzondere vogels. Zo kun je er onder andere de nachtzwaluw en de zwarte specht tegenkomen.

Gelderland zelf beschikt over nog veel meer moois qua natuur. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Kroondomein het Loo en park Berg en Bos. Beiden bevinden zich in Apeldoorn. In het Kroondomein kun je heerlijk wandelen en van alles bewonderen. Maak de dag compleet met een bezoekje aan Paleis het Loo of kies voor een dagje Apenheul. Hier geniet je natuurlijk van allerlei apensoorten. Ook is er een gebied waar de aapjes gewoon loslopen! Zijn jullie toch nog op zoek naar een mooi stukje natuur? Dan kies je voor het Nationaal Park Beekbergerwoud. Dit natuurgebied bevindt zich in Klarenbeek en is zeker een bezoekje waard.

Vergeet niet nog veel meer te gaan ontdekken!

Naast het feit dat jullie volop kunnen fietsen en wandelen op de Veluwe, is er natuurlijk nog veel meer te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan een prachtige stad? Apeldoorn is dan een uitstekende keuze. Hier vind je natuurlijk de Apenheul en Paleis het Loo. Daarnaast vind je er nog Natuurpark Berg & Bos waar je kunt genieten van watervalletjes, fonteinen, bos, wildlife en nog veel meer! Daarnaast barst het er van de heerlijke restaurants en gezellige straatjes. Een dagje Apeldoorn mag dus zeker niet ontbreken tijdens jullie romantische overnachting op de Veluwe.

Willen jullie toch liever volop genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft? Dan hoef je je zeker geen moment te vervelen. Er is namelijk van alles te beleven in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan vogels en wild spotten. Dit is zeer populair in dit gebied en veel fotografen voelen zich erg thuis op de Veluwe! Vanuit je accommodatie op de Veluwe kun je misschien zelfs al wat wilde dieren spotten zoals een eekhoorn of een hert. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon heerlijk ontspannen in jullie romantische accommodatie. Lees een goed boek, breng wat tijd met elkaar door of doe een heerlijk middagdutje. Geniet van de stilte om je heen en natuurlijk van het gefluit van de vogeltjes in de ochtend.

Het weer op de Veluwe

Je bent vast al bekend met het weer in eigen land, maar wist je dat er in Nederland wordt gesproken van een gematigd zeeklimaat? Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen en ook op de Veluwe is dat niet anders. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren. Wat het weer ook gaat doen, een romantische overnachting op de Veluwe is altijd een goed idee!

Op de Veluwe is de lente trouwens de droogste periode van het jaar. Er is weinig sprake van invloed vanuit de zee, aangezien het landinwaarts ligt. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in de herfst. In de winter is hier ook grote kans op sneeuw, vanwege de hoge ligging van de Veluwe. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment voor een romantische overnachting op de Veluwe. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven. Bekijk snel het aanbod en laat je verrassen door de talloze mogelijkheden.