Safaritent Drenthe

Ben je eens op zoek naar iets heel anders dan normaal? Kies voor deze vakantie dan zeker eens voor een safaritent! Als je in Nederland blijft is het een goed idee om eens een bezoekje te brengen aan de provincie Drenthe. Een safaritent kan zo luxe zijn als je maar wilt en in Drenthe valt nog zoveel te ontdekken. Denk deze vakantie dus zeker eens aan een zeer bijzondere manier van overnachten en kies voor een safaritent in Drenthe. Wat er in deze provincie allemaal te bewonderen is, kun je hier lezen.

Lees meer over safaritent Drenthe
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Safaritent Drenthe

Ben je eens op zoek naar iets heel anders dan normaal? Kies voor deze vakantie dan zeker eens voor een safaritent! Als je in Nederland blijft is het een goed idee om eens een bezoekje te brengen aan de provincie Drenthe. Een safaritent kan zo luxe zijn als je maar wilt en in Drenthe valt nog zoveel te ontdekken. Denk deze vakantie dus zeker eens aan een zeer bijzondere manier van overnachten en kies voor een safaritent in Drenthe. Wat er in deze provincie allemaal te bewonderen is, kun je hier lezen.

Wat is een safaritent nu eigenlijk precies? Ben jij eens toe aan iets heel anders dan een bungalow, appartement of huisje, dan is deze verblijfsvorm perfect voor jou! Een safaritent kan op het eerste gezicht op een gewone tent lijken, maar er zijn toch een aantal verschillen. Zo moet je een tent die je zelf meeneemt natuurlijk ook zelf opzetten. Wanneer je kiest voor een safaritent hoef je er zelf niet voor te zorgen dat de safaritent op de ideale plek staat; hier hebben de eigenaren al voor gezorgd. Dat wordt dus niet klungelen met tentstokken! Ook is een safaritent een stuk luxer dan een gewone tent. In een gewone tent heb je niet je eigen gasfornuis, vaatwasser en wasmachine, maar in een safaritent heb je dit vaak wel.

Wanneer je kiest voor een safaritent kies je tevens voor de gezelligheid van de camping, maar voor de luxe van een eigen vakantiehuisje of hotel. Safaritenten zijn ook een stuk steviger dan gewone tenten, waardoor ze bestand zijn tegen harde vinden en regen. Het is dus zeker geen straf om tijdens de regen in je eigen safaritent te zitten en gezellig spelletjes te spelen met je gezin. Wil je met je hele gezin op vakantie, dan zul je vaak meerdere tenten moeten regelen, maar wanneer je een safaritent huurt, is dat verleden tijd. Tegenwoordig zijn de safaritenten ruim genoeg voor hele gezinnen tot wel 10 personen. Zo hoef je tijdens je vakantie niet gescheiden te zitten van je familie door in verschillende tenten te verblijven. De meeste safaritenten zijn overigens groot genoeg om toch je eigen plekje te hebben. Laat je dus verrassen door ons veelzijdige aanbod en vier binnenkort eens vakantie in een safaritent in Drenthe!

Ontdek een aantal Nationale Parken

De provincie Drenthe beschikt over een aantal Nationale Parken en mooie natuurgebieden. Zo vind je er bijvoorbeeld het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit natuurgebied op de grens van twee provincies: Drenthe en Friesland. Hier vind je bossen, heidevelden en stuifzandgebieden. Door dit gevarieerde landschap hebben veel diersoorten het park inmiddels tot hun leefgebied gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn de steenmarter, de buizerd, de raaf, de levendbarende hagedis en de adder. In Appelscha en Diever bevinden zich een bezoekers- en informatiecentrum; beide een goede uitvalsbasis om het Drents-Friese Wold in te trekken. Je vindt er handige informatie over fietsroutes en bezienswaardigheden, zoals een onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog.

Daarnaast kun je een bezoekje brengen aan Nationaal Park Dwingelderveld in Ruinen. Het gebied bestaat uit zo’n 37 km² en heeft veel te bieden. Het is ook wel het grootste natte heidegebied van Europa. Een aantal vogeltjes die je hier onder andere kunt spotten zijn de Roodborsttapuit, de Wulp en de Boomleeuwerik. Daarnaast liggen er in het gebied ontzettend veel vennen en hoogveen. Het landschap is er zo divers dat je tijdens je wandeling ook nog door het bos kunt lopen. Je vindt er onder andere een eiken-beukenbos en een dennenbos. Vergeet ook zeker niet je ogen open te houden om de bonte specht, de groene specht en de zwarte specht te spotten! Naast vogels leven er ook slangen en reeën in het Dwingelderveld.

In Drenthe is van alles te beleven!

Naast volop wandelen en fietsen kun je in Drenthe ook gezellig winkelen in één van de leuke dorpjes of steden. Bovendien vind je er allerlei toffe activiteiten waar zelfs de kleintjes zich prima kunnen vermaken. Geniet dus zeker eens van een vakantie in een safaritent met het hele gezin. Wist je dat je in Drenthe een ontzettend mooie dierentuin hebt? Namelijk Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Hier kunnen jullie je zeker een paar uurtjes vermaken en misschien zelfs wel langer. Natuurlijk kan er daarna lekker gegeten worden in één van de restaurantjes op het park. Ook kun je ervoor kiezen om gezellig in de tuin of op het terras te gaan eten. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue of lekker koken met de skottelbraai!

Soms lijkt het alsof je je alleen kunt vermaken wanneer de zon schijnt, maar niets is minder waar. Als het bijvoorbeeld regent is er ook nog genoeg te doen. Denk bijvoorbeeld aan minigolf, paintballen, bowlen, overdekt winkelen en uit eten gaan. Ook kun je natuurlijk een keer lekker gaan koken of bakken in de luxe tent. Denk ook zeker eens aan een spelletjesdag met het gezin. Wanneer heb je voor het laatst echt quality time met elkaar doorgebracht? Als het wel mooi weer is gaan jullie natuurlijk naar buiten! In Drenthe is echt van alles te beleven en te zien. Je vindt er talloze prachtige bezienswaardigheden, dorpjes en mooie steden die zeker de moeite waard zijn.

Het weer in Drenthe

Wist je dat we in Nederland beschikken over een gematigd zeeklimaat? Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen, wat vaak wel jammer is. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren. Waarschijnlijk weet je wel een beetje wat je kunt verwachten qua weer tijdens je vakantie in eigen land. In Drenthe is dit niet veel anders. Toch kan het handig zijn om regelmatig even het weerbericht te checken.

In Nederland is de lente de droogste periode van het jaar. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in Nederland in de herfst. Alleen op de plekken van Nederland die hoog liggen is meer kans op sneeuw. Verder valt er over het algemeen weinig sneeuw in Nederland en als het valt is het vaak ook zo weer weg. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven. Kies jij dus voor een safaritent in Drenthe? In principe maakt het seizoen dan niet uit, want ieder seizoen heeft zo zijn eigen charme!