Safaritent Zeeland

Vier jouw vakantie in een safaritent in Zeeland! Kies Zeeland als jouw volgende vakantiebestemming. Hier vind je de meeste zon en schoonste stranden. Wist je dat Zeeland vaak de meeste zonuren heeft? Dit komt door ligging aan open zee, hierdoor zijn er nauwelijks stapelwolken. Je vindt hier grote weidse strand maar ook kleine stranden aan bijzondere baaien.

Lees meer over safaritenten in Zeeland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Safaritent Zeeland

Vier jouw vakantie in een safaritent in Zeeland! Kies Zeeland als jouw volgende vakantiebestemming. Hier vind je de meeste zon en schoonste stranden. Wist je dat Zeeland vaak de meeste zonuren heeft? Dit komt door ligging aan open zee, hierdoor zijn er nauwelijks stapelwolken. Je vindt hier grote weidse strand maar ook kleine stranden aan bijzondere baaien. Wil je dus niet te ver reizen en verblijven in een unieke accommodatie? Dan kies je natuurlijk voor een safaritent in Zeeland.

Zeeland is de beste plek om te genieten van de delicatessen die de zee te bieden. Je kunt niet Zeeland hebben bezocht zonder een oester of mossel te hebben geproefd. In Zeeland vind je veel visrestaurants waar je ze op het menu kunt vinden. Breng daarnaast een bezoek aan nationaal park Oosterschelde. Dit park is gelegen in en om het water de Oosterschelde. Met een rondvaartboot kun je op safari om zeehonden en bruinvissen te spotten. Naast dat het water zich perfect leent om te zwemmen of zeehonden en bruinvissen te spotten is het ook zeer geschikt voor watersport. Denk hierbij aan zeilen, suppen of kanoën.

Ook extreme sporten kunnen hier worden beoefend. Ga eens kitesurfen, windsurfen of probeer overeind te blijven op een wakeboard. Daarnaast biedt Zeeland een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes. Of je er nu naartoe gaat voor de zee, het strand, de duinen of de prachtige natuur, in Zeeland zit je helemaal goed. Ook maakt het gezelschap niets uit, deze provincie biedt namelijk vertier voor jong en oud. Safaritenten zijn er daarnaast ook nog eens in allerlei soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een romantische tent met z’n tweetjes of kies juist voor een gezellige, ruime tent met het hele gezin!

Meer dan alleen mooie stranden

Zeeland staat bekend om de mooie stranden, maar als natuurliefhebber kun je er nog veel meer vinden. Wist je dat er ook prima terecht kunt voor het bezoeken van een aantal natuurparken? Denk bijvoorbeeld aan natuurpark het Zwin. Deze bevindt zich op de grens bij België en is absoluut de moeite waard om bezocht te hebben. Daarnaast mag ook een bezoekje aan het Veerse meer niet ontbreken. Zeker niet als je een echte waterrat bent die graag actief bezig is. Hier kun je namelijk echt genieten van allerlei watersporten, zoals suppen, kitesurfen, kanoën en nog veel meer. Daarnaast is deze plek ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat er op het droge gespeeld en gewandeld kan worden.

Ook het Grevelingenmeer is zeker een bezoekje waard. Dit is niet zomaar een meer, het is namelijk het grootste zoutwatermeer van Europa! Dit gebied kun je het beste een keer bezoeken met een gids, zodat je alles te weten komt over de Brouwersdam en de Grevelingen. Een geweldig iets dat je in Zeeland als natuur- en dierenliefhebber zeker niet mag missen, is het spotten van zeehonden! Dit kun je doen in de Oosterschelde, Grevelingen of de Westerschelde. Je kunt er ook voor kiezen om op zeehondensafari te gaan. Houd je van bloemen, dijken en polders? Kies dan voor een wandeling door de Bloemdijken van Zuid-Beveland.

Ontdek Zeeland vanuit jouw safaritent

Overnachten in een safaritent is zeker een unieke ervaring. Geweldig voor kinderen maar ook voor volwassenen! Een safaritent biedt de mogelijkheid om te kamperen maar dan met een goed bed. Van oorsprong komen safaritenten uit Afrika en ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit Europa. Het is een grote tent, die vaak over een eigen veranda beschikt. In de tent vind je alles wat je nodig hebt tijdens jouw vakantie. Denk aan een eettafel, zithoek, slaapgedeeltes en een keuken. Vanuit je safaritent kun je natuurlijk perfect op ontdekkingsreis gaan in Zeeland. Naast de prachtige natuur heeft Zeeland namelijk nog veel meer te bieden.

Zo kun je ervoor kiezen om een bezoekje te brengen naar Deltapark Neeltje Jans. Dit is zeer educatief, omdat je er van alles te weten kan komen over zand, wind, water en de watersnoodramp van 1953. Ook de deltawerken mogen hierbij niet ontbreken. Aan de actievelingen is natuurlijk ook gedacht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mountainbiketocht door één van de boswachterijen. Daarnaast is er in Zeeland natuurlijk overal water, dus ook snorkelen en duiken behoort tot de mogelijkheden. Ook kan er gekozen worden voor een kanotocht of het huren van een boot. Natuurlijk kun je in Zeeland ook gewoon volop genieten van een heerlijke wandel- of fietsvakantie. Vanuit jouw safaritent in Zeeland is dus alles mogelijk!

Hoe is het weer in deze provincie?

Deze provincie bestaat uit eilanden en schiereilanden en daardoor is het weer er soms iets anders dan in de rest van Nederland. Het klimaat wordt dan ook erg gekenmerkt door de invloeden vanuit zee. Dat zorgt ervoor dat de zomers er nooit echt heel warm zijn. Een verblijf in de zomer is er daarom vaak zeer aangenaam. In de winter geldt dat het er ook nooit heel erg koud wordt. Terwijl het elders in het land vriest, hoeft dat in Zeeland dan niet zo te zijn. In de zomer is het klimaat van de zee trouwens zeer aangenaam en lekker warm.

Zeeland is de provincie van Nederland met de meest zonuren. Vooral in de kustgebieden is het vaak erg zonnig, terwijl het op andere plaatsen nog bewolkt is. Je kunt je dus wel voorstellen dat een plekje op het strand in Zeeland dan heerlijk is! Een safaritent is vaak van alle luxe voorzien en het maakt dus ook niet uit in welk seizoen je er verblijft. Op de foto’s en in de omschrijving kun je zien over welke faciliteiten de tent beschikt. Zo beschikken sommige van de accommodaties zelfs over een heerlijke inloopdouche! Een aantal tiny houses en glamping accommodaties vallen trouwens ook onder safaritenten, dus de mate van luxe varieert enorm. Zoek er gerust eentje uit die aan al jullie wensen voldoet en geniet optimaal in de safaritent in Zeeland van jouw keuze!