Safaritent Zuid-Limburg

Safaritent Zuid-Limburg

Lees meer over Safaritent Zuid-Limburg
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Safaritent Zuid-Limburg

Wil je een keer verblijven in een unieke accommodatie? Kies dan eens voor een safaritent. Tijdens een verblijf in een safaritent kun je genieten van een luxe kampeergelegenheid. Je hoeft geen eigen tent op te zetten, maar de accommodatie staat al keurig voor je klaar! Zuid-Limburg is een prachtige bestemming in eigen land. Niet alleen ziet deze bestemming er heel anders uit dan de rest van Nederland, het voelt ook anders. Een vuursteenmijn, holle wegen, kapelletjes langs zandpaden, vakwerkhuizen met zwarte balken, ouderwetse hoogstamboomgaarden en beboste hellingen. De natuur blijft je hier verbazen!

De natuur in

In Zuid-Limburg zijn veel verschillende groene hotspots te vinden. Deze hotspots zijn stuk voor stuk bijzondere plekjes in de natuur van Zuid-Limburg. In de Maasvallei stroomt de levende Maas tussen grindbanken en wilde bloemen. Het heuvelachtige Ravensbosch is een onbekend bos dat vanuit alle windrichtingen bezocht kan worden. Wanneer je uitkijkt over het landschap van de Eyser Heuvelrug kun je genieten van een gebied dat oogt alsof je in Toscane bent. Helemaal in het Zuiden is er het groene Heuvelland met top van de Vaalserberg als hoogste natuurlijke punt in Nederland op maar liefst 323 meter hoogte. Tijdens de vorming van de Ardennen zijn de Limburgse heuvels ontstaan. De bodem werd met zo’n grote kracht omhoog gedrukt dat rivieren en smeltwater ervoor zorgden dat er diepe dalen in de dikke krijtbodem werden uitgesleten. Het Zuidoosten wordt ook wel vaak ‘mergelland’ genoemd. Hier bevinden zich onder andere de Mergelse grotten rond Valkenburg, maar ook de Sint Pietersberg bevindt zich in deze omgeving. Het prachtige Rivierpark Maasvallei ligt op de grens bij België en Nederland, waar zowel Belgisch Limburg als Nederlands Limburg samenkomen. Zoals de naam al aangeeft strekt dit gebied uit langs de Maas. Van Maastricht tot Kessenich wordt maar liefst 40 km lang de grens gevormd door de Maas!

Er is zoveel te doen in Zuid-Limburg

Je hoeft maar de voordeur van je vakantiehuisje te openen of je bent direct in de natuur. Activiteiten als wandelen en fietsen worden hierdoor des te aantrekkelijker gemaakt! Beklim de Vaalserberg te voet, of maak een mooie wandeling door een bos in de buurt. Naast natuur kan je natuurlijk ook één van de vele oude steden bezoeken. Bezoek eens een van de kleine bewaarde amfitheaters die nog bewaard zijn na de Romeinen of ga lekker een dagje winkelen in één van de vele lokale shops. Vergeet natuurlijk niet te genieten van de vele culinaire opties die Zuid-Limburg te bieden heeft! Stap binnen in een authentieke kaaswinkel en probeer een lekkere Grottenkaas of een echte Rommedoe. Vergeet ook zeker een bezoek aan het drielandenpunt niet! Dit prachtige gebied is te vinden in Vaals en staat garant voor urenlang wandelplezier. Ook leiden er diverse fietsroutes van en naar dit punt en kun je zelfs dwars door het bos fietsen of wandelen! Je hebt keuze uit diverse wandelroutes die al beginnen vanaf 2,7km. Dat betekent dat ook beginners of gezinnen lekker kunnen wandelen!

Kies eens voor een unieke accommodatie en bekijk op deze pagina safaritenten op de mooiste plekjes in Zuid-Limburg!