Safaritent Limburg

Als je een keer wat anders wil dan normaal is een safaritent in Limburg een goed idee. Een safaritent is eigenlijk een vrij luxe tent en dus niet te vergelijken met een klein tentje zoals je dat misschien gewend bent. Daarnaast lijkt Limburg ook niets op welke andere provincie in Nederland dan ook. Je geniet dus echt van een unieke vakantie in dit prachtige, heuvelachtige landschap. Stap zo je safaritent uit en begin meteen met een heerlijke wandeling door de natuur.

Lees meer over safaritent Limburg
Lees meer over:

Safaritent Limburg

Als je een keer wat anders wil dan normaal is een safaritent in Limburg een goed idee. Een safaritent is eigenlijk een vrij luxe tent en dus niet te vergelijken met een klein tentje zoals je dat misschien gewend bent. Daarnaast lijkt Limburg ook niets op welke andere provincie in Nederland dan ook. Je geniet dus echt van een unieke vakantie in dit prachtige, heuvelachtige landschap. Stap zo je safaritent uit en begin meteen met een heerlijke wandeling door de natuur.

Een groot voordeel van een safaritent is natuurlijk dat je bij aankomst niets hoeft op te zetten. De tent staat al en je zult je ogen uitkijken. Deze accommodatietypes hebben bovendien echt iets natuurlijks en je zult je dan ook helemaal één met de natuur voelen. In de safaritent wordt veel gebruik gemaakt van hout, wat zorgt voor een gezellige sfeer. Daarnaast is hout natuurlijk ook gewoon erg handig in zo’n grote tent. Het interieur is dus zowel praktisch als mooi. Safaritenten beschikken daarnaast over alle gemakken die je van thuis gewend bent.

Er zijn er zelfs die over een beetje extra luxe beschikken! Denk bijvoorbeeld aan een bad, een jacuzzi, een sauna of een prachtig terras met uitzicht. Wie weet verblijf jij wel midden in de heuvels in het mooie Zuid-Limburg. Een verblijf in een safaritent is trouwens een vorm van glamping. En glamping is natuurlijk kamperen, maar dan met een beetje extra luxe. Het enige dat je hoeft te doen is de reis te boeken, naar je bestemming vertrekken en genieten bij aankomst. Pak direct je koffers uit of begin juist met het verkennen van de tent en de omgeving. In Limburg valt namelijk van alles te ontdekken voor zowel jong als oud. We vertellen je hierbij graag wat meer over deze provincie en wat er allemaal te beleven is.

Geniet van de prachtige natuur in Limburg

Natuurliefhebbers zitten in het mooie Limburg helemaal goed. Door de hele provincie kun je namelijk eindeloos wandelen, fietsen of scooteren. Er zijn diverse natuurgebieden te vinden en een aantal daarvan hebben we hier alvast voor je verzameld. Zo mag de Maasvallei absoluut niet ontbreken! In dit prachtige gebied kom je onder andere konikpaarden en gallowayrunderen tegen. Ook kun je er natuurlijk genieten van de Maas. Ook de bever komt hier veel voor en met een beetje geluk kun je hem ‘s avonds zien zwemmen. Ben je op zoek naar een afwisselend groen landschap? Breng dan een bezoekje aan het Geleenbeekdal. Ook de Brunssummerheide mag absoluut niet ontbreken tijdens jouw vakantie in Limburg. Dit is een landschap van zo’n 600 hectare groot waar je onder andere heide, zand en bos tegenkomt.

Natuurlijk ervaar je de natuur pas echt wanneer je verblijft in een safaritent. Geniet van een heerlijke kampeervakantie, zonder het ongemak van kamperen. Zo verspil je dus geen tijd aan het opblazen van de bedden, het opzetten van de tent of wat dan ook! ‘s Ochtends wandel je zo de tent of accommodatie uit en geniet je direct van een heerlijke ochtendwandeling door de natuur. Welke locatie je ook kiest, je zit nooit ver van prachtige steden als Sittard, Roermond, Born, Vaals, Vijlen, Maastricht en Valkenburg. Geniet dus volop van de natuur in Limburg terwijl je ‘s avonds heerlijk zal slapen in jouw safaritent!

Bezoek een dierentuin of kies voor wat avontuur!

Natuurlijk is een verblijf in een safaritent al een hele beleving op zich. Maar daarnaast is er in Limburg zoveel te beleven, dat je er absoluut op uit moet trekken. Kiezen jullie voor een vakantie in Zuid-Limburg? Dan mag een dagje Gaiazoo in Kerkrade absoluut niet ontbreken. Dit is een dierentuin in het zuiden van Limburg waar je allerlei mooie dieren kunt bewonderen. Het park is erg mooi en veelzijdig en er is genoeg te doen voor de kinderen. Natuurlijk zijn er ook een aantal restaurantjes om tussendoor even te genieten van een hapje en een drankje. Hebben jullie zin om te gaan sightseeën? Kies dan zeker voor een dagje Maastricht. Hier valt van alles te ontdekken. Daarnaast kun je er ook nog eens genieten van een fijne boottocht over de Maas.

Ook in de rest van Limburg is genoeg te beleven. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Fun Thrills in Weert. Hier kun je terecht voor een aantal toffe outdoor- en indoor activiteiten. Wil jij graag in een accommodatie verblijven waar je kunt genieten van een unieke vakantie? Dan is een safaritent in Limburg echt iets voor jou! Natuurlijk kun je in deze mooie tent zelf gewoon lekker gaan ontspannen. Ben je met z’n tweetjes? Dan kun je eens echt even wat quality time met elkaar doorbrengen. Speel spelletjes, kijk samen een filmpje of ga lekker in het zonnetje zitten met een drankje erbij.

Het Limburgse klimaat

Over het algemeen is het klimaat in heel Nederland een beetje hetzelfde. Toch verschilt het overal meestal wel een klein beetje qua temperatuur en / of neerslag. Vooral in Limburg kan het vaak wat warmer of juist wat kouder zijn. Zo kan het in bijvoorbeeld Zuid-Holland 24 graden zijn en tegelijkertijd in Limburg 30 graden. Het is dus handig om hier rekening mee te houden wanneer je kiest voor een safaritent in Limburg. Dat betekent trouwens ook dat het er in de winter vaak een stuk kouder kan zijn dan in de rest van Nederland. Terwijl het in Zuid-Holland bijvoorbeeld droog is kan het in Limburg dan op hetzelfde moment sneeuwen. Als je in de winter dus weer een keer sneeuw wil zien, kun je het beste kiezen voor een vakantie naar Zuid-Limburg. Ook als we spreken van een hittegolf is deze in Zuid-Limburg vaak het warmst.

Tijdens extreem warme temperaturen is het natuurlijk niet zo prettig om een wandeling te gaan maken. Een ritje op de scooter is in dat geval een beter idee. Vergeet ook zeker niet om een petje op te zetten en je goed in te smeren. Ook kun je op die warme dagen natuurlijk kiezen voor een dagje naar het ‘strand’ of een zwembad. In Limburg heb je natuurlijk geen zee, maar je kunt er wel terecht voor diverse zandstrandjes aan het water of toffe zwembaden. Ook net over de grens in België kun je terecht bij diverse zwembaden. De meeste safaritenten zijn geschikt voor allerlei soorten weersomstandigheden, maar gelukkig staat dit allemaal vermeld in de omschrijving. Zo weet je dus of je bij hele warme temperaturen of juist sneeuw ook in de safaritent kunt verblijven, wel zo handig!