Skivakantie Frankrijk

Vind jouw vakantiehuisje midden in de natuur op Natuurhuisje.nl.

Lees meer over skivakantie Frankrijk
Lees meer over:

Skivakantie Frankrijk

Wil je deze winter eens genieten van een skivakantie in Frankrijk? Kies dan zeker voor één van onze prachtige vakantiehuisjes! Frankrijk staat bekend als warm land waar veel mensen iedere zomer weer naartoe trekken. Maar wist je dat je er ook volop kunt genieten van een fijne sneeuwvakantie? Frankrijk beschikt namelijk over een aantal gebieden waar in de winter volop sneeuw ligt. Hierbij hebben we de mooiste vakantiehuisjes in de beste gebieden voor jou alvast op een rijtje gezet. Laat je verrassen door het veelzijdige aanbod en geniet binnenkort van de sneeuw in Frankrijk.

Vooral in het oosten van Frankrijk kan er in de winterperiode volop geskied en gesnowboard worden. Als je echt wil genieten van hoge bergen en volop skimogelijkheden zit je in Frankrijk helemaal goed. De Franse Alpen zijn een zeer populair en bekend skigebied, maar daarnaast zijn er nog meer gebieden die zeker de moeite waard zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Pyreneeën of de Jura? In de Franse Pyreneeën vind je meer dan 300 skiliften kun je genieten van prachtige pistes. Toch blijven de Alpen het meest populair. De kans op een dik pak sneeuw is hier ook het grootst. In een Natuurhuisje kun je optimaal genieten van een heerlijke skivakantie. ‘s ochtends kun je beginnen met het ontdekken van de omgeving en ‘s avonds kun je heerlijk bijkomen in het huisje. Bij Natuurhuisje vind je diverse accommodaties zoals bijvoorbeeld chalets, blokhutten en zelfs pipowagens. Laat je snel inspireren door de vele mogelijkheden en zorg ervoor dat je skispullen er klaar voor zijn. Tot snel!

Geniet naast de sneeuw ook van de prachtige natuur

Naast skiën in Frankrijk kun je er natuurlijk ook volop genieten van de prachtige natuur. Als er sneeuw ligt ziet de natuur er heel anders uit dan in de zomer of de lente, maar dat kan het ook weer extra mooi maken. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling met sneeuwschoenen maken en de omgeving van je vakantiehuisje verkennen. In de winter zijn er natuurlijk een deel van de dieren hun winterslaap aan het houden, maar des te mooier is het als je er dan een dier spot. Als je je goed aankleedt kun je heerlijke wandelingen maken door de bossen. Combineer een skivakantie in Frankrijk dus zeker eens met een natuurvakantie en geniet volop van alle mogelijkheden.

Ook voor het ontdekken van cultuur in Frankrijk kun je in de winter uitstekend terecht in een Natuurhuisje. Een vakantie om de cultuur en geschiedenis van een bepaald land te ontdekken, is sowieso altijd een goed idee. Het verbreed je kennis en leert je begrijpen waarom mensen uit verschillende landen bepaalde gewoontes en tradities hebben. Grote steden zijn in de zomer vaak erg druk en bij culturele monumenten staan vaak lange wachtrijen. In de wintermaanden is dit al een stuk minder, vooral als je buiten de kerstvakantie op reis gaat. Zo kun je gerust de tijd nemen om de plekken te bezoeken die je wilt en verspil je geen tijd in eindeloze wachtrijen. Of je nu naar een grote stad gaat of naar een minder bekende plek, op Natuurhuisje hebben we vast een vakantiehuisje dat bij je past.

Er is nog veel meer te beleven!

Uiteraard is het logisch dat je tijdens je skivakantie gaat skiën. Daarnaast kan er natuurlijk ook gekozen worden voor snowboarden, après-ski en andere activiteiten. In Frankrijk is de après-ski een stuk minder dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. Toch kun je er natuurlijk ‘s avonds lekker genieten in je accommodatie. Het fijne van een huisje van Natuurhuisje is dan ook dat je je lekker in de natuur bevindt. Geniet dus heerlijk van de rust en de stilte om je heen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een huisje met een jacuzzi. Zo kun je ‘s avonds optimaal ontspannen en je weer voorbereiden op een nieuwe dag vol met sneeuwactiviteiten.

Ook kan er op sommige dagen gekozen worden voor een dagje zonder skiën. Op die dagen kun je dan gaan winkelen, sightseeën of lekker naar een spa gaan. Er is altijd wel een mooie stad of een leuk dorpje in de buurt om te gaan verkennen. Ook musea zijn nooit ver weg. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het Chateau Fort et son Musée Pyrénéen. Dit is een burcht dat te bezoeken is als historisch monument en museum. Het bevindt zich in de Franse Pyreneeën. Ga je naar de Franse Alpen? Dan mag een bezoekje aan Musée Alpin Chamonix ook zeker niet ontbreken. Eigenlijk is er overal wel wat moois te vinden om te gaan bekijken tijdens jouw skivakantie in Frankrijk.

De beste skigebieden in Frankrijk en het weer

Zoals eerder al aangegeven zijn de Franse Alpen dus de meest populaire en bekendste gebieden als het om wintersport in Frankrijk gaat. Je vindt hier prachtige pistes en het is tevens een gebied met veel sneeuwzekerheid. In de maanden December tot en met April kun je hier dan ook uitstekend terecht voor een skivakantie. In de maand April is het hier overigens ook erg rustig en kan er vaak genoten worden van een fijn voorjaarszonnetje. Ook de Franse Pyreneeën beschikken dus over een goed klimaat voor een wintersportvakantie. De winters zijn er erg streng en koud en de sneeuwzekerheid ligt er vrij hoog.

In het zuiden van Frankrijk wordt gesproken van een subtropisch klimaat. Hier zijn de winters vrij mild en de lente begint er al vroeg. Tijdens de wintermaanden komt het klimaat hier dan ook zelden onder de 0 graden. Het spreekt dus voor zich dat je hier niet terechtkunt voor een skivakantie. Om te kunnen genieten van een dik pak sneeuw in Frankrijk moet er dus echt gekozen worden voor een vakantie in het oosten van het land. Gelukkig bevinden onze accommodaties zich door heel Frankrijk. Je kunt dus altijd zelf beslissen waar je naartoe gaat. Bekijk van tevoren voor de zekerheid even de weersverwachtingen en de sneeuwzekerheid in het gebied waar je naartoe wilt. Zo ben je er zeker van dat je volop kunt genieten van een skivakantie in Frankrijk.