Tiny house Limburg

Heb jij altijd al weleens in een tiny house willen verblijven, maar zou je niet weten waar je dit nu goed zou kunnen doen? Denk dan eens aan een vakantie in een tiny house in Limburg! In deze groene provincie in het uiterste zuiden van ons land hebben wij talloze unieke tiny houses voor je verzameld waar je zo terecht kunt voor een heerlijke vakantie in de natuur. Wil jij dus ook eens weten wat die tiny house hype precies inhoudt? Boek dan eens een tiny house in Limburg bij Natuurhuisje!

Lees meer over tiny houses in Limburg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Tiny house Limburg

Heb jij altijd al weleens in een tiny house willen verblijven, maar zou je niet weten waar je dit nu goed zou kunnen doen? Denk dan eens aan een vakantie in een tiny house in Limburg! In deze groene provincie in het uiterste zuiden van ons land hebben wij talloze unieke tiny houses voor je verzameld waar je zo terecht kunt voor een heerlijke vakantie in de natuur. Wil jij dus ook eens weten wat die tiny house hype precies inhoudt? Boek dan eens een tiny house in Limburg bij Natuurhuisje!

Je hebt er vast weleens van gehoord: een tiny house. Iedereen heeft hier weleens wat over gelezen, gehoord of gezien maar weinig mensen hebben de stap genomen om ook écht in een tiny house te verblijven. Voor alles is een eerste keer, dus waarom zou je de aankomende vakantie niet eens een tiny house huren! Een groot kenmerk van een tiny house is dat ze bijna altijd in de natuur geplaast zijn. Die van Natuurhuisje in ieder geval allemaal wel! Een vakantie in een tiny house is daarom perfect voor iedereen die graag een vakantie in de natuur wilt beleven en een unieke ervaring wilt beleven, anders dan in een grootschalig hotel. Je kunt tiny houses tegenwoordig overal ter wereld vinden, maar wist je dat er ook in Nederland al veel tiny houses te vinden zijn die je allemaal kunt huren op vakantie? Zo ook in Limburg. Een tiny house in Limburg is perfect voor de natuurliefhebbers die eens toe zijn aan wat anders op vakantie!

De naam ‘tiny house’ doet het natuurlijk al vermoeden dat het bij deze accommodatie om een klein huisje gaat. Het idee van een tiny house is om een compleet huis in een zo’n compact mogelijke ruimte te krijgen. Je kunt in een tiny house dan ook rekenen op alle faciliteiten zoals thuis, zoals een woonkamers, slaapgedeelte, keuken en badkamer en vaak nog veel meer! Het enige verschil met huis is dat een tiny house natuurlijk een stuk kleiner is. Dit maakt deze accommodatievorm erg knus en gezellig, ideaal voor alle seizoenen en voor alle soorten reisgezelschappen. In een tiny house zal je je dan ook al gauw als thuis voelen en niet meer weg willen, misschien raak jij zelfs wel geïnspireerd om zelf in een tiny house te gaan wonen! Een vakantie in een tiny house wil je natuurlijk in een zo’n mooi mogelijke omgeving doorbrengen, en daarom is het een uitstekend idee om in een tiny house op vakantie te gaan in Limburg. Hier barst het van de groene natuur, glooiende heuvels, fonkelende rivieren en nog veel meer!

Het fijne van een tiny house vakantie in Limburg is natuurlijk dat je gewoon in eigen land blijft. Je hoeft dus echt geen ver oord op te zoeken om een authentieke tiny house ervaring te beleven, zoals je misschien eerst dacht. Met een vakantie in eigen land ben je binnen no time op bestemming met de auto of zelfs met de trein, wat het erg gunstig maakt qua reistijden. Je hoeft geen onnodige tijd te verliezen in het afreizen naar een verre bestemming. Ga gewoon voor een tiny house in Limburg! Doordat de afstanden in eigen land zo kort zijn, is een vakantie in een tiny house in Limburg ook geschikt voor last minute of korte vakanties, wat jij maar wilt! Limburg is daarnaast echt een unieke regio in Nederland, want je vindt hier heuse heuvels, groene polderlandschappen, mergelgrotten, rivieren en beekjes. Een prachtig landschap dus!

Vakantie in een tiny house

Twijfel je nog over een vakantie in een tiny house omdat je niet helemaal doorhebt hoe zo’n vakantie er nu precies uit zal zien? Wij kunnen je vertellen dat een vakantie in een tiny house in Limburg een ware droom is voor iedere natuurliefhebbers. Hoe fijn is het wel niet om vanuit je kleine, knusse huisje zo direct de prachtige natuur in te kunnen lopen? In een tiny house in Limburg word je omringd door de typische Limburgse landschappen en word je wakker met het geluid van de vogeltjes en de wind door de bomen. Je kunt hier dus een werkelijk rustige vakantie beleven zonder dat ook maar iemand te lastig valt! Maar ook als je houdt van actieve vakanties, kun jij vanuit je tiny house alle kanten op. Je hoeft namelijk maar de deur open te doen en je kunt al een prachtige wandeling of fietstocht gaan maken!

Hoewel een tiny house klein is en gelegen in de natuur, betekent dit niet dat het verblijf in een tiny house in Limburg primitief is. Integendeel zelfs! Alle tiny houses beschikken over alles wat je maar nodig hebt op vakantie, zoals een keuken, slaapgedeelte en vaak een eigen badkamer. Hoe groot deze ruimtes zijn, is afhankelijk van het type en de grootte van jouw tiny house. Er zijn namelijk vele soorten tiny houses, bijvoorbeeld een boomhut, een pipowagen of een typische tiny house op wieltjes. Vaak zitten de sanitaire voorzieningen gewoon in de tiny house, maar in bijvoorbeeld een boomhut kan het zijn dat je in een faciliteit buiten de boomhut moet douchen.

Een vakantie in een tiny house zal er gegarandeerd eentje worden om nooit meer te vergeten. Vogels spotten, natuurwandelingen maken, fietstochten of gewoon relaxen in de directe omgeving van je tiny house behoren allemaal tot de mogelijkheden tijdens een vakantie hier.

Natuur in Limburg

Limburg is een prachtige provincie met ontzettend veelzijdige natuur. Zo kun je in het noorden van Limburg de prachtige Peel en Maas vinden, maar ook vennen en stuifduinen in de maasduinen waardoorheen je heerlijk kunt wandelen. In Midden-Limburg vind je dan weer de heerlijke Maasplassen, die uitstrekken over een gebied van maar liefst 3000 hectare, wat het het grootste watersportgebied maakt van Nederland! Ideaal voor de actievelingen dus. Ga je liever naar Zuid-Limburg op vakantie in een tiny house, dan vind je hier het Groene Heuvelland. Hier vind je, zoals de naam al doet vermoeden, glooiende groene heuvels met het hoogste natuurlijke punt van Nederland met maar liefst 323 meter hoogte! In het uiterste zuidoosten van Limburg vind je dan weer de mergelgrotten, die ook zeker een bezoekje waard zijn vanuit je tiny house in Limburg!