Tiny house Nederland

Beleef een onvergetelijke vakantie in eigen land door te overnachten in een tiny house. Onze tiny houses in Nederland liggen midden in de natuur. Lees meer over het slapen in een tiny house, of laat je inspireren door ons aanbod tiny houses in Nederland.

Lees meer over tiny houses in Nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Tiny house Nederland

Beleef een onvergetelijke vakantie in eigen land door te overnachten in een tiny house. Onze tiny houses in Nederland liggen midden in de natuur. Lees meer over het slapen in een tiny house, of laat je inspireren door ons aanbod tiny houses in Nederland.

Mooie natuur in eigen land

Nederland heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie voor jong en oud. Van Nationale Parken tot aan meren, weilanden, bossen, stranden en duinen. In alle 12 provincies van Nederland vind je tiny houses, van Friesland en Groningen tot aan Overijssel en Limburg. Vanuit je tiny house sta je binnen no-time in de natuur. Denk eens aan een tiny house vlakbij een Nationaal Park, zoals de Loonse en Drunense Duinen of de Biesbosch. In de Biesbosch waan je je in een waterrijk gebied waar flora en fauna rijkelijk leven. Je vindt hier talloze soorten (water)vogels, planten zoals de spindotter en de driekantige bies en met een beetje geluk spot je zelfs een bever. Het wordt hoe dan ook een bijzondere overnachting.

Een tiny house beschikt over alles wat je nodig hebt

In een tiny house is de ruimte beperkt. Dit maakt het er niet minder leuk op. Een tiny house is geschikt voor solo reizigers, koppels en kleine gezinnen. De meeste tiny houses hebben ruimte voor 1 tot 4 personen, waarbij de voorzieningen te vinden zijn in één ruimte. Alles is zo praktisch mogelijk ingedeeld, met af en toe hoogteverschillen om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Op zoek naar luxe? Sommige tiny houses in Nederland beschikken over een sauna of jacuzzi naast de accommodatie. In ons aanbod vind je verschillende tiny houses waar je hond welkom is.

Populaire bestemmingen in Nederland

Ervaar een unieke manier van leven met een overnachting in een tiny house in Nederland. Vanuit je tiny house, ontdek je de mooiste plekjes. We hebben de leukste huisjes voor je op een rij gezet. Denk eens aan een tiny house in Gelderland, Noord-Brabant, Drenthe of Friesland. Lees meer over populaire regio's in Nederland:

Van tiny house in het bos tot aan het water

Ontdek de grote variatie aan Nederlandse landschappen

Als je aan Nederland denkt, zul je misschien al snel denken aan de vele platte weides, vele geasfalteerde wegen, industrie en akkers. Maar de Nederlandse landschappen hebben zo veel meer te bieden dan dat. Van bossen tot rivierlandschappen, van kuststroken tot polderlandschappen en van zandverstuivingen tot heuvellandschappen. Nederland kent zoveel verschillende en mooie landschappen. Er zijn zelfs twintig landschappen verspreid over heel Nederland die zijn uitgeroepen tot nationaal landschap. Deze nationale landschappen kennen een unieke combinatie van agrarisch gebied, cultuurhistorie en natuur.

Ontdek de bijzondere wilde dieren van Nederland

Je hoeft niet ver te reizen om bijzondere dieren te zien. Nederland heeft namelijk een aantal unieke en zeldzame diersoorten die je in het wild kunt spotten. Zo kent Nederland haar eigen big five. Deze bestaat uit het edelhert, het wilde zwijn, de ree, de das en de vos. Deze big five kun je spotten op de Veluwe. Ook de wasbeer leeft hier trouwens, al laat die zich niet vaak zien. Bij het Lauwersmeer en de Grevelingen leeft de Europese flamingo, ook erg leuk om te zien. Wil je eens iets heel bijzonders zien? In Zuid-Limburg vind je de uitstervende diersoorten de eikelmuis, de korenwolf (een Europese hamster) en de vuursalamander. Verder vind je in Nederland drie soorten slangen, verschillende soorten hagedissen en natuurlijk nog veel meer.

Mooie natuur bewonderen in Nederland

Een ander prachtig park is Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Hier vind je vele soorten landschappen, voornamelijk bestaande uit bossen en heiden. Maar ook vind je hier veenlandschappen en akkerlandschappen. Je kunt hier je hart ophalen in de natuur en verschillende vogels spotten. Zo leven hier vogels als de kuifmees, de goudhaan en de kruisbek. Ook spechten leven hier, voornamelijk in de loofbossen. Je hoeft overigens niet eens speciaal in een nationaal park te zijn om in Nederland prachtige natuur mee te maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon naar het strand gaan van bijvoorbeeld Scheveningen, Zandvoort of Zeeland. Er is overal in de Nederlandse natuur wel wat moois te zien.

Tips voor een tiny house in Nederland

Geniet van het minimalistische leven

Wanneer je een keer echt wilt ervaren hoe het is om minimalistisch te leven, dan is een tiny house perfect voor jou. Je arriveert op je bestemming en alles staat voor je klaar. Een tiny house moedigt je aan om met minder te leven. Je houdt nu de tijd en ruimte over voor de belangrijke dingen. Door de kleine ruimte zul je ook nog eens veel sneller naar buiten gaan om de omgeving eens te verkennen. Er is ook zoveel te doen in de natuur. Geniet eens even echt van je omgeving. Je kunt natuurlijk eens een lekkere wandeling of fietstocht maken, maar er is nog zo veel meer te doen. Wij hebben alvast wat ideeën op een rijtje gezet voor je die perfect aansluiten op de filosofie van tiny houses.

Ploggen en plandelen

Tiny houses zijn een duurzaam concept. Daarom is ploggen of planderen de ideale activiteit als je eens echt bewust wilt bezigzijn met duurzaamheid. Het is een vorm van fitness die is overgewaaid vanuit Zweden. In het Zweeds betekent het woord ‘plocka’ oprapen. Het idee van deze activiteit is dat je actief bezig bent in de natuur en tegelijkertijd afval opraapt. Het doel hiervan is om zwerfafval terug te dringen. Wat nou als iedereen tijdens een wandeling in de natuur wat afval zou meenemen die hij of zij tegenkomt onderweg? Dat zou natuurlijk een enorm verschil maken voor de natuur! Een bijpassende activiteit voor een verblijf in een tiny house dus.

Knutselen in de natuur

Deze activiteit is extra leuk als je met kinderen in je tiny house verblijft: knutselen in de natuur. Maar het is natuurlijk een leuke activiteit voor jong en oud. Raap bijvoorbeeld eens wat bladeren en dennenappels op in de herfst en maak er iets leuks van. Of verzamel wat steentjes en schelpen en maak daar een leuk kunstwerk van. Je kunt maken wat je maar wilt. Of dit nu een herfststukje of een compleet kunstwerk is. Ben je op zoek naar wat inspiratie of heb je er nog niet echt een beeld bij? Kijk eens rond op Pinterest. Ook deze activiteit sluit natuurlijk perfect aan op een verblijf in een tiny house.