Vakantie Overijssel

De provincie Overijssel is gelegen in het oosten van Nederland en grenst voor een groot deel aan buurland Duitsland. De provincie is een groot zandgrondgebied, waar voornamelijk rivieren, polders, akkerland en kronkelende beken het landschap bepalen. De grens tussen Gelderland en Overijssel wordt grotendeels natuurlijk gevormd door de rivier de IJssel. De natuur in deze provincie is enorm divers en daarmee zijn onze vakantiehuisjes in Overijssel zeker geschikt voor een korte of lange vakantie in eigen land.

Lees meer over vakantie Overijssel
Lees meer over:

Vakantie Overijssel

De provincie Overijssel is gelegen in het oosten van Nederland en grenst voor een groot deel aan buurland Duitsland. De provincie is een groot zandgrondgebied, waar voornamelijk rivieren, polders, akkerland en kronkelende beken het landschap bepalen. De grens tussen Gelderland en Overijssel wordt grotendeels natuurlijk gevormd door de rivier de IJssel. De natuur in deze provincie is enorm divers en daarmee zijn onze vakantiehuisjes in Overijssel zeker geschikt voor een korte of lange vakantie in eigen land.

Het landschap van de provincie is erg divers; je vindt er kleinschalige coulissenlandschappen en bosgebieden, maar ook rivierlandschappen, landgoederen en polders. Een veelzijdig landschap dus! Elke paar kilometer kom je wandelend, kanoënd, fietsend of rijdend in de auto nieuwe landschappen en andere natuur tegen, wat maakt dat je je hier niet snel zult vervelen.

Overijssel kent verschillende natuurgebieden. Rondom de diverse bezoekerscentra bij deze natuurgebieden starten veel uitgestippelde routes, zowel voor ruiters als voor fietsers, fanatieke wandelaars of kano-liefhebbers. De boswachter vergezelt je graag, zodat hij je kan informeren over de natuurverschijnselen, de flora en de fauna die je onderweg tegenkomt. Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn veruit de meest bekende natuurgebieden van de provincie. Op de Sallandse Heuvelrug kun je dwalen over glooiende heidevelden en door uitgestrekte bossen. Naast de vele insecten leeft in dit gebied op dit moment ook de laatste groep korhoenders van Nederland. Bijzonder!

Maak kennis met Twente

Twente is waarschijnlijk de meest bekende landstreek van Overijssel. De streek bevindt zich in het uiterste zuidoosten van de provincie en staat bol van de gezellige steden en dorpen. Ten oosten en noorden van Twente bevindt zich buurland Duitsland. Een vakantiehuisje in Overijssel is daarom niet alleen de uitgelezen plek om de oer-Hollandse natuur te gaan ontdekken, maar ook om de natuur van onze oosterburen te gaan zien!

De grensstreek met Duitsland beschikt over prachtig groene natuur, culturele hoogtepunten en gezellige steden en dorpen. Bezoek bijvoorbeeld Bad Bentheim met zijn beroemde burcht, van waaraf je een fraai uitzicht hebt over de bosrijke omgeving van het dorp en waar je prima kunt wandelen en fietsen zonder last te hebben van al te grote hoogteverschillen. Even ten noorden van Bad Bentheim bevindt zich Nordhorn. In deze stad kun je een bezoek brengen aan de dierentuin of gaan wandelen door het groene stadspark, maar ook de shopping liefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Kenmerkend voor de stad Nordhorn is de rivier de Vecht, die zich er een weg door de stad baant. Ten oosten van Nordhorn ligt het enorme bos- en heidegebied Engdener Wüste/Heseper Moor.

Kanoën door Nationaal Park Weerribben-Wieden

Het waterrijke Nationaal Park Weerribben-Wieden bevindt zich in de Kop van Overijssel. Het wordt gezien als het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa en is eeuwen geleden ontstaan door de turfwinning in dit gebied. In het nationaal park kenmerken het riet en de vele waterwegen het landschap. Polders, sloten, plassen, rietlanden en moerasbossen, alles is hier te vinden. Doordat water en land elkaar hier afwisselen, vormt het gebied de leefomgeving van duizenden plant- en diersoorten. Een voorbeeld hiervan is de fel-oranje grote vuurvlinder. Vanwege het vele water is een kano of klein bootje de leukste én de beste manier om het Nationaal Park op eigen houtje te gaan verkennen. Voor de liefhebbers zijn er zelfs heuse kanoroutes uitgezet! Onderweg spot je bijzondere vogels en heel misschien ook wel één van de otters, die hier sinds 2002 met succes zijn geherintroduceerd.

Onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden is het ‘’Venetië van het Noorden’’: Giethoorn. Langs de met bomen omzoomde dorpsgracht van dit pittoreske plaatsje kun je wandelen over smalle bruggetjes en langs imposante boerderijen. Auto’s kunnen het waterrijke centrum van Giethoorn niet bereiken, dus gebeurd alles hier per boot of met de benenwagen. De verschillende grote en kleine meren rondom Giethoorn vormen het decor voor allerhande watersportactiviteiten. Doe jij het liever wat rustiger aan? Huur dan een bootje en geniet met de zon op je gezicht van de kalmerende werking van het water waardoor je omringd wordt. Meer aan bij één van de onbewoonde eilandjes en ga picknicken. Een leuk alternatief voor een lunch in het toeristische dorpscentrum van Giethoorn!

Voor welke activiteit kies jij?

Overijssel wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende Hanzesteden: Zwolle, Kampen, Ommen, Oldenzaal, Deventer en Hasselt. Alle zes waren zij eeuwen geleden lid van het zogenaamde Hanzeverbond, een samenwerkingsorganisatie van kooplieden rond de Oostzee, de Noordzee en op strategische plaatsen in het achterland. Medewerkers van de VVV’s in de diverse steden, maar ook onze eigen verhuurders, informeren je graag verder over de uiteenlopende activiteiten die je vanuit een vakantiehuis in deze steden kunt ondernemen. Denk bijvoorbeeld eens aan een leuke vaar- of wandelroute of aan een museumbezoek.

Overnachten in Overijssel

Het gevarieerde landschap rondom de vakantiehuisjes in Overijssel vraagt natuurlijk ook om een veelzijdig aanbod van accommodaties. Hiervoor ben je bij Natuurhuisje.nl aan het juiste adres. Op onze website bieden wij je namelijk meer dan 300 natuurhuisjes in Overijssel aan, variërend van boshut en groepsaccommodatie tot luxe villa en safaritent. Er is dus volop keuze en er zijn volop mogelijkheden om voor jouw reisgezelschap een passend vakantiehuis te vinden. Met behulp van onze zoekfilters vind je gemakkelijk het meest geschikte vakantiehuisje voor jullie volgende vakantie.

Voor al onze natuurhuisjes geldt dat zij het gehele jaar door een fijne plek vormen om samen met de hele familie vakantie te vieren. Overijssel is in alle jaargetijden een heerlijke plek om te vertoeven. Je kunt er wandelen, fietsen en kanoën, maar ook musea bezoeken, vogels spotten vanuit je boot of simpelweg ontspannen in jouw natuurhuisje. Wat je vakantieplannen ook zijn, je kunt ze uitvoeren in onze vakantiehuisjes in Overijssel. Kom jij hier binnenkort ook samen met je partner, vrienden, gezin of alleen genieten van de rust, van de ruimte, van de natuur en van elkaar? Wees welkom!