Vakantiehuizen Landes

Regionaal Natuurpark Landes de Gascogne

Lees meer over vakantiehuizen in Landes

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Dit departement is gelegen in het zuid-westen van Frankrijk en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Landes heeft een oppervlakte van 9243 km2 en er wonen ruim 380.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Landes? Hier kun je in het westen genieten in vakantiehuizen aan de 106 kilometer fijne zandstranden. Daarnaast kun je hier ook genieten van de mooie duingebieden met daarachter uitgestrekte dennenwouden. In Landes kun je meer dan 600.000 hectare aan bossen vinden, waardoor je een vakantiehuisje altijd dichtbij de natuur kan vinden. Ook leuk om te weten is dat Landes het op één na grootste departement van Frankrijk is.

Regionaal Natuurpark Landes de Gascogne

Landes is een bosrijke regio. Het regionaal natuurpark Landes de Gasconge werd in de 19e eeuw volledig door de mens aangelegd en moest de grote zand- en moerasachtige vlaktes compenseren. Het gebied is dan ook voornamelijk begroeid met loofbomen en dennen. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Landes? Breng een bezoek aan Landes de Gascogne. Hier kun je naast de mooie natuur, ook genieten van de vele riviertjes, meertjes en ongerepte oevers. Door het hele reservaat stroomt de rivier de Leyre. Vanuit je vakantiehuisje of gite vertrek je gemakkelijk naar dit park voor onder andere een wandeling op een van de drie routes naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela. Vandaag de dag staat het gebied bekend om de toeristische en economische activiteiten die hier te vinden zijn, maar door de beschermde status wordt de natuur hier ook goed beschermd.

Rustzoekers en mooie stranden

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Landes? Vooral in het voorjaar en najaar kan je in Landes mooie stranden vinden waar je tijdens een wandeling weinig mensen zult tegenkomen. Mooie stranden die je zeker een bezoek kunt brengen zijn de contis plage, biscarrosse plage en Mimizan plage. In de zomer trekt Landes veel surfers. De golven zijn hier hol, de rollers regelmatig en de bodem zanderig, wat een perfecte combinatie vormt voor surfers.

Dax

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de natuur? Dax ligt aan de rivier de Adour, die vanuit de Pyreneeën naar de Atlantische Oceaan stroomt. Een bijzonder natuurfenomeen is dat hier thermische bronnen te vinden zijn. De warme bronnen hebben een constante temperatuur van 64 graden Celsius. Naast dit natuurfenomeen kun je in het stadje ook een bezoek brengen aan de arena uit 1913, die wereldberoemd is geworden door de stierengevechten die hier zijn gehouden.

Ontdek onze nieuwe look

Leuk dat je er bent! Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, deze past een stuk beter. Alles werkt verder zoals je het gewend bent. Wat vind je van onze nieuwe look?