Vakantiehuizen Lot et Garonne

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Dit departement is gelegen in het zuid-westen van Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivieren de Lot en de Garonne en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Lot-et-Garonne heeft een oppervlakte van 5361 km2 en er wonen ruim 335.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Lot-et-Garonne? In Lot-et-Garonne kun je veel gevarieerde landschappen vinden. Zo kun je hier genieten in vakantiehuizen op de vlaktes en de heuvelachtige streken. Of je kunt ervoor kiezen om een vakantiehuis te nemen in gebieden waar krijtrotsen het uitzicht domineren. Dankzij het milde klimaat is Lot-et-Garonne de streek met de grootste boomgaarden van Europa.
Natuur rondom de rivieren in Lot-et-Garonne

De grote rivieren de Lot en de Garonne doorkruisen heel Lot-et-Garonne en zorgen ervoor dat deze streek zeer groen is. Ben je op zoek naar een gite in Lot-et-Garonne? De streek combineert een schitterend en waterrijk heuvellandschap van zonnebloemvelden, fruitboomgaarden, weilanden, akkers en bos met authentieke middeleeuwse dorpen en kastelen. Lot-et-Garonne wordt ook wel hét Toscane van Frankrijk genoemd. De vakantiehuisjes in Lot-et-Garonne bieden veel mogelijkheden voor mooie wandelingen door dit bijzondere landschap. Natuur en cultuur gaan hier hand in hand via vele kleine en ook grote wandelpaden.

Bastides in Lot-et-Garonne

Lot-et-Garonne is vele Bastides (middeleeuwse dorpen). Tussen de wijngaarden zul je kunnen genieten in een vakantiehuisje via Natuurhuisje.nl. Breng een bezoek aan de bastide Casseneuil. Deze ligt op een schiereiland aan de Lot en geeft een prachtig uitzicht over de rivier. Boek vanuit jouw vakantiehuis een boot waarmee je een tocht kunt maken op een van de vele waterwegen om zo vanaf het water vele Bastides te kunnen bezichtigen.

Agen

De hoofdstad van Lot-et-Garonne is Agen. Breng vanuit jouw vakantiehuisje een bezoek aan de mooie kathedraal uit de 12e eeuw die in deze stad staat. Of breng een bezoek aan de opvallende en bijzondere 19e eeuwse auqaduct die over de rivier de Garonne stroomt. Je zult hier altijd een goede sfeer vinden, aangezien de inwoners van Agen de meest tevreden inwoners van Frankrijk zijn. Daarnaast is Agen het centrum van het Franse Rugby en van de pruimenteelt. Aanraders om te bezoeken vanuit een van de vakantiehuizen in Lot-et-Garonne zijn het Musée des Beaux-Arts d'Agen, de Cathédrale Saint-Caprais en een van de vele uitgestrekte pruimboomgaarden rondom de stad.

Inloggen