Vakantiehuizen Finistère

Regionaal park Marin d’Iroise

Lees meer over vakantiehuizen in Finistère

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het westen van Frankrijk en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Finistère heeft een oppervlakte van 6733 km2 en er wonen ruim 915.000 inwoners. Finistère dankt zijn naam aan de ligging van het departement en fin des terres betekent letterlijk ‘het einde van het land’. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur in Finistère? In het westen van Finistère kun je in een van de vakantiehuizen genieten van de zee. Terwijl meer landinwaarts je kunt genieten van een vakantiehuis in Bretagne.

Regionaal park Marin d’Iroise

Dit park bedekt voornamelijk mariene gebieden. De zee hier is zeer verradelijk door de vele stromingen. Tevens kun je hier een zeer rijke flora en fauna vinden. zo leven er meer dan 300 soorten algen en 120 soorten vissen en ongewervelde dieren. Doordat de temperatuur van de zee relatief laag is, groeit hier veel plankton. Het voedselrijke water aan de kust van Finistère trekt ook vele andere dieren aan, zoals de reuzenhaai, dolfijnen, kegelrobben en zeehonden. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in deze regio van Finistère? Het gebied is geliefd bij vele vissers door de rijke populaties aan vissen en kreeften.

Regionaal natuurpark d’Amorique

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in een gebied waarbij je zee en natuur kunt combineren? Het regionale natuurpark d’Armorique strekt zich uit over 112.000 hectare, waarvan 60.000 hectare maritiem gebied. Het park kun je opsplitsen in verschillende zones: natuurpark van d’Armorique, sinds 1969, strekt zich uit over 112.000 hectare, waarvan 60.000 hectare maritiem gebied. Een zeer mooie wandeling die je kan maken is naar de top van de Monts d’Arrée. Deze berg is miljoenen jaren oud en had in een ver verleden wel een hoogte van meer dan 2000 meter. Vandaag de dag is de berg nog 384 meter hoog en tijdens een wandeling op deze berg kan je genieten van de heidevelden van Cragou, de woeste rotspunten, de dichtbegroeide bossen en de gaspeldoorn.

Cultuurhistorie in Finistère

Finistère heeft veel te bieden. Naast alle vakantiehuizen die hier in de natuur te vinden zijn, kun je ook genieten van vele kathedralen die in Finistère staan. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kathedraal Saint-Corentin uit de 13e en 15e eeuw in Quimper, of aan de bijzondere bruggen de Pont de Recouvrance (de grootste ophaalbrug van Europa) en de Pont de l'Harteloire (634 meter lang en 40 meter hoog) in Brest.