Vakantiehuizen Doubs

Natuur en watervallen in Doubs

Lees meer over vakantiehuizen in Doubs

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het oosten van Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivier de Doubs en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Doubs heeft een oppervlakte van 5234 km2 en er wonen ruim 535.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur in Doubs? Dan ben je hier aan het goede adres. Doubs staat namelijk bekend als het groenste departement van Frankrijk. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het hoogste pun van Doubs, namelijk de Crêt du Mont d'Or (1463 meter boven de zeespiegel), of geniet van de 300 kilometer lange meanderende rivier de Doubs.

Natuur en watervallen in Doubs

Doubs staat bekend als het groenste departement van Frankrijk. Ben je dus op zoek naar een vakantiehuis in de natuur? In Doubs kun je genieten van de pittoreske rivieren zoals de Doubs, de Loue, en de Lison die door de grillige heuvels en bergen slingeren. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de meren, bronnen, grotten, kloven en watervallen. Een zeer spectaculaire waterval is de Saut du Doubs. Het water dendert hier van 27 meter hoogte naar beneden en zorgt voor een adembenemend uitzicht. Ben je op zoek naar een gite in de natuur? Dan heeft Doubs heeft je heel veel te bieden.

De rivier Doubs bepaald regelmatig de grens tussen Frankrijk en Zwitserland en naast de mooie waterval de Saut du Doubs kun je hier ook genieten van het water aan Lac Brenets in een van de vakantiehuisjes via Natuurhuisje.nl. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje waarbij je kan genieten van de natuurlijke schoonheid in Doubs? Aan de oevers van Lac Brenets kun je genieten van de hoge witte kalkrotsen, die soms wel een hoogte van 80 meter hebben. Het is dan ook aan dit prachtige meer dat de watervallen van Saut du Doubs te vinden zijn.

Grotten van Osselle

Al in de 13e eeuw werden de grotten van Osselle ontdekt in Doubs. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in deze regio, maar weet je nog niet zeker wat je wilt doen? De grotten van Osselle zijn een van de interessantste in Europa en behoord tot een van de meest buitengewone grotten van de wereld. Laat je onderdompelen in deze bijzondere ondergrondse wereld waarin 15 zalen te vinden zijn in verschillende vormen en kleuren. Geniet van de schoonheid van het natuurlijke decor, de vele verschillende kleuren (van blauw tot oranje), de geologische fenomenen en de historische en prehistorische schatten in de grotten van Osselle. Met een vakantiehuis in de buurt van deze grotten ga je zeker een bijzondere ervaring meemaken.