Vakantiehuizen Seine et Marne

Het woud van Foret de Fontainebleau

Lees meer over vakantiehuizen in Seine et Marne

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Dit departement is gelegen ten noorden van het centrum van Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivieren de Seine en de Marne en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Seine-et-Marne heeft een oppervlakte van 5915 km2 en er wonen ruim 1.310.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Seine-et-Marne? In dit relatief grote departement is 135.000 hectare aan bos en meer dan 2000 kilometer aan waterlopen te vinden. Geniet in een van de vakantiehuizen in Seine-et-Marne van de mooie natuur die dit departement te bieden heeft.

Het woud van Foret de Fontainebleau

de hoofdstad van Seine-et-Marne is Fontainebleau. Het is dan ook hier waar het prachtige kasteel met het omringende woud te vinden is. Het Foret de Fontainebleau wordt gezien als een van de grootste bossen van Europa. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de natuur van Seine-et-Marne? In en rondom dit grote bos kun je genieten van de prachtige franse natuur, terwijl jouw vakantiehuisje op een steenworp afstand van Parijs ligt.

Geniet van de rijke en gevarieerde flora en fauna die hier te vinden is. Maak vanuit jouw vakantiehuis in Seine-et-Marne een wandeling door dit woud en ontdek de reeën, wilde zwijnen, edelherten, konijnen en vele soorten vogels. Daarnaast wandel je door prachtige eiken-, beuken- en dennenbossen, waar je vele bloemen, korstmossen en paddenstoelen kunt tegenkomen. Naast de mooie natuur biedt dit woud ook vele recreatieve mogelijkheden, denk hierbij aan rotsklimmen, paardrijden, mountainbiken, wandelen en nog veel meer. Bezoek vanuit jouw vakantiehuisje in Seine-et-Marne de rotspartijen en de woestijn van Apremont, de kloof van Franchard en de hoogvlakte van Solle.

De vallei in van de schilders Gelegen in het centrum van Seine-et-Marne zijn vakantiehuisjes in de vallei van de schilders. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het schildersplaatsje Barbizon, dat bekend is vanwege de beroemde schilderschool die hier te vinden is. Een andere naam voor deze regio is de vallei van de Grand Morin. Verblijf in een van de vakantiehuizen in deze regio van Seine-et-Marne en geniet van al het moois dat deze regio te bieden heeft. Maak een wandeling door de omgeving en geniet van zowel pittoreske als fotogenieke uitzichten, waar vele schilders hun inspiratie vandaag haalden. Daarnaast kun je hier genieten in een gite in de natuur van Seine-et-Marne terwijl je je op een steenworp afstand van Parijs bevindt.