Vakantiehuizen Moselle

Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen

Lees meer over vakantiehuizen in Moselle

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noordoosten van Frankrijk, is genoemd naar de gelijknamige rivier de Moselle (de Moezel) en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Moselle heeft een oppervlakte van 6216 km2 en er wonen ruim 1.060.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Moselle? Breng een bezoek aan het land van de Drie Grenzen. Geniet van vlaktes, meren en wouden.

Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen

Het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen staat bekend om zijn afgeronde bergtoppen. Op deze toppen liggen bergweides (hautes chaumes) die met beuken- en dennenbossen, veengronden en mysterieuze meren en rivieren een betoverend en afwisselend landschap vormen. Vertrek vanuit jouw vakantiehuisje in Moselle voor een bijzondere wandeling door dit park. Het park beslaat naast Moselle nog andere departementen. Geniet het hele jaar rond in een vakantiehuisje in deze regio. In de zomer kan het er erg warm worden maar in de winter juist erg koud, waar er dan over de besneeuwde hellingen geskied kan worden. Dit 122.000 hectare grote gebied, waar zandsteen domineert, kent 3 grote zones, namelijk: het Lotharingse plateau, het woudmassief en de Piémont. Verblijf in een gite in dit gedeelte van Moselle en geniet van een prachtige vakantie in de natuur.

Rots van Dabo

Ben je op zoek naar bijzondere plekken die je gemakkelijk vanuit jouw vakantiehuis in Moselle kunt bezoeken? Het rotsblok van Dabo is zeker een bezoek waard. Dit 30 meter hoge roze zandsteenblok biedt een prachtig panorama uitzicht op de omgeving, want de Dabo ligt 664 meter boven de zeespiegel. Breng een bezoek aan het kapelletje dat op de top van deze bijzondere rots te vinden is. Rondom dit stukje natuurschoon in Moselle kun je vele vakantiehuizen vinden waar je een mooie vakantie zult beleven.

Rodemack en Thionville

Dicht bij de Luxemburgse grens, is een middeleeuws dorp omringd door wallen. Dit dorp draagt ook wel de bijnaam ‘het kleine Lotharingse Carcasonne’. Vooral in de zomer is dit dorp een aanrader. Neem een vakantiehuisje in Juni in dit gedeelte van Moselle en geniet van het jaarlijks terugkerende middeleeuwse feest dat Rodemack organiseerd. Naast Rodemack is een bezoek aan Thionville ook zeker een aanrader. Deze vlooientoren is gebouwd in de 13e eeuw en huisvest het regionale geschiedenis- en archeologie museum.