Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Eure et Loir

Regionaal Natuurpark Perche

Lees meer over vakantiehuizen in Eure et Loir
Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noorden van Frankrijk en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Eure-et-Loir heeft een oppervlakte van 5880 km2 en er wonen ruim 430.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur in Eure-et-Loir? Eure-et-Loir staat ook wel bekend als een van de grote graanzolders van Frankrijk. Het landschap van Eure-et-Loir wordt gekenmerkt door langgerekte dorpen, hoeven als forten, graansilo’s, rijke leemgronden, de groene vlaktes van Drouais en Thimerais. Of ben je meer op zoek naar een vakantiehuis in een schilderachtig mooie omgeving? Breng dan een bezoek aan het westen van Eure-et-Loir. Hier vind je de heuvelachtige en vrij bosrijke Perche-streek.

Regionaal Natuurpark Perche

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de natuur van Eure-et-Loir? In het natuurpark Perche kun je genieten van een kleinschalige cultuurlandschap met boomgaarden en weilanden met hagen. In het gebied kun je vele oude landhuizen en boerderijen vinden. Daarnaast kun je vanuit een van de vakantiehuisjes in deze regio een wandeling maken door de bossen en de heuvels die vol staan met haagbeuk, esdoorn en hazelaars. Geniet tijdens een wandeling door dit park van de vele muizen die hier te vinden zijn, zoals de eikelmuis en de hazelmuis. Daarnaast kun je hier ook reeën, edelherten, de hermelijn en vleermuizen tegenkomen. Meer informatie over dit natuurpark en vakantiehuizen in en om dit park zijn elders op de site te vinden.

Kathedralen in Chartres

De hoofdstad van Eure-et-Loir is Chartres. Deze stad staat bekend om zijn kathedralen. Ben je op zoek naar een van de bekendste kathedralen van Frankrijk? Of ben je op zoek naar een van de grootste kathedralen van Europa? Voor beiden kun je terecht in Chartres. De kathedraal de Notre-Dame is een van de eerste meesterwerken uit de gotische bouwkunst. Ben je op zoek naar een gite in Eure-et-Loir? Naast de Notre-Dame met haar prachtige gebrandschilderde ramen, kun je hier ook een bezoek brengen aan de gotische Église St-Pierre (met prachtige 14e eeuwse ramen), de Place de la Poissonnerie (met zijn 15e eeuwse Maison du Saumon) en het oudste huis in Chartres in de Rue Chantault op nummer 29.

Vogels in Eure-et-Loir

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de natuur? En wil je ook vele fauna soorten tegenkomen? In Eure-et-Loir kun je tijdens een wandeling door de natuur vele soorten tegenkomen. Zo kan je hier vele vogels tegenkomen. Denk hierbij aan de houtduif, de boerenzwaluw, de spreeuw, de witte kwikstaart, de wielewaal, de blauwe kiekendief, de grauwe kiekendief en de torenvalk.