Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Loire et Cher

Loir-et-Cher: het land van de kastelen

Lees meer over vakantiehuizen in Loire et Cher
Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het centrum van Frankrijk en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Loir-et-Cher heeft een oppervlakte van 6343 km2 en er wonen ruim 337.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Loir-et-Cher? In Loir-et-Cher kun je verschillende streken vinden. in het noorden van Loir-et-Cher kun je de Perche vinden. Dit is een coulisselandschap met bloemrijke valleien en groene heuvels. Ben je meer op zoek naar een vakantiehuis in een cultuurhistorische omgeving? Breng dan een bezoek aan het noorden van Loir-et-Cher. Hier vind je de kunststad Vendôme en talrijke Romaanse kerken. In het hart van Loir-et-Cher vind je de hoofdstad Blois dat omringd wordt door mooie valleien. Tevens kun je hier genieten van de vele kastelen die hier te vinden zijn. In het oosten kun je genieten in een gite in een indrukwekkend landschap van vijvers, heide en bosgebieden.

Loir-et-Cher: het land van de kastelen

In Loire zijn ongeveer 140 kastelen te vinden, verspreidt over Loir-et-Cher en Indre-et-Loire. De meeste kastelen zijn langs de rivier de Loire te vinden. Vele kastelen zijn renaissancekastelen en zijn opgesteld voor bezoekers. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Loir-et-Cher? Breng dan een bezoek aan een van de vele kastelen en de mooie Franse tuinen rondom deze kastelen. Verblijf je in een gite in de buurt van Cellettes? Breng dan een bezoek aan het kasteel van Beauregard. Dit kasteel stamt uit het begin van de 16e eeuw en heeft vele portretten van beroemde Europeanen tussen 1328 en 1643. Ben je dus op zoek naar een mooie omgeving, waar je kunt genieten van gebouwen uit de oudheid? Neem dan een vakantiehuis in deze regio van Loir-et-Cher.

De Sologne: de streek van de meren

Gelegen in het zuid-oosten van Loir-et-Cher is de streek Sologne. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de natuur? In deze streek kun je genieten van de vele bossen en meren. Hier kun je dan ook uitstekend wandelen, vissen en jagen. Geniet van de meer dan 2800 meren verspreid over deze streek in Loir-et-Cher. Vertrek vanuit een van de vakantiehuizen naar het kasteel van Le Moulin, ook wel de Parel van Sologne genoemd. Of breng een bezoek aan het merenhuis in Saint-Viatre, waar je meer te weten kan komen over de geschiedenis, de flora en fauna en de meren van Sologne.