Vakantiehuizen Ariège

Natuur van Ariège

Lees meer over vakantiehuizen in Ariège

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuis in Ariège huren? Bekijk hier een prachtig geselecteerd aanbod van landelijke vakantiehuizen in Ariège. De vakantiewoningen in Ariège op Natuurhuisje.nl zijn allemaal ideaal gelegen voor een vakantie vol rust, natuur en ruimte. Ariège is een departement dat gelegen is in het zuiden van Frankrijk in de regio Midi-Pyrénées. Ariège is een vrij klein departement met slechts 150.000 inwoners. Het departement is opgedeeld in drie arrondissementen; Foix, Pamiers en Saint-Girons. Foix is éen kleine plaatsje dat slechts 10.000 inwoners telt. Pamiers is iets groter dan Foix en heeft een aantal leuke bezienswaardigheden. Zo kun je in Pamiers de prachtige Saint Antonin kathedraal bewonderen en Tour des Cordeliers is ook de moeite om eens te bezoeken.Saint Girons is een leuk bergdorp dat gelegen is op de berghelling. Wil jij eens op vakantie in Foix, Pamiers of Saint-Girons? Dan kun je het beste een vakantiewoning huren in Ariège.

Natuur van Ariège

Ariège ligt in de pyreneeen en het landschap bestaat dus voornamelijk uit bergen. De pyreneeen bij Ariège bieden voor veel bijzondere soorten flora en fauna onderdak. Zo kun je in dit prachtige stukje natuur de bijzondere lammergier waarnemen. Ook heb je kans op de schitterende rode rots lijster. Natuurlijk is er veel meer te zien dan alleen vogels. Zo kun je er de bijzondere vuurjuffer waarnemen. Maar ook libel soorten zoals platbuikjes en speerwaterjuffers. Daarnaast zijn er verschillende mooie bloem en plantsoorten te vinden tijdens een bergwandeling. Zo kun je onder andere verschillende gentiaan soorten tegen komen. Maar ook bijzondere bloemen zoals de Pyrenean lily en adderwortel. Wil jij de pyreneeen in Ariège zelf eens gaan ontdekken? Huur dan een vakantiehuis in Ariège op Natuurhuisje.nl. De vakantiewoningen in Ariège op Natuurhuisje.nl zijn vrijwel allemaal landelijk gelegen en zijn ideaal voor een vakantie waarin rust en ruimte centraal staan.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Bekijk ook eens ons aanbod van landelijke vakantiehuisjes in andere departementen van Midi-Pyrénées. Of laat één van onze medewerkers jouw verder helpen met het zoeken naar een leuke accommodatie in Ariège.