Vakantiehuizen Haute Garonne

UNESCO werelderfgoed in Haute-Garonne

Lees meer over vakantiehuizen in Haute Garonne

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het zuiden van Frankrijk en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Haute-Garonne heeft een oppervlakte van 6309 km2 en er wonen ruim 1.200.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Haute-Garonne? Haute-Garonne kan worden opgedeeld in 6 verschillende gebieden: de Pyrénées Centrales aan de grens met Spanje (met bergtoppen boven de 3000 meter), de Comminges (met prachtige landschappen en pittoreske plaatsjes zoals Saint-Guadens), de Volvestre (een vlak landschap doorsneden door vele rivieren), de Lauragais (een agrarisch gebied), Pays Toulousain (in de omgeving van Toulouse) en de Frontonnais (de streek met wijngaarden en fruitteelt).

UNESCO werelderfgoed in Haute-Garonne

In Haute-Garonne kun je op meerdere plekken werelderfgoed momumenten tegenkomen. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Haute-Garonne? Breng dan een bezoek aan het Canal du Midi, die onderdeel uitmaakt van de weg naar Santiago de Compostela. Of breng een bezoek aan de basiliek van Saint-Sernin en het Hôtel-Dieu van Toulouse. Ben je meer op zoek naar historische gebouwen in Haute-Garonne? Breng dan een bezoek aan de kathedraal van Saint-Bertrand de Comminges en de Saint-Justkerk van Valcabrère.

Landschappen van Haute-Garonne

De rivier de Garonne, die ontspringt in Spanje, doorkruist Haute-Garonne van zuid naar noord. Langs de oevers van deze rivier kun je vele mooie flora en fauna soorten tegenkomen. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de bergen van Haute-Garonne? In het zuidelijke gedeelte van Haute-Garonne kun je de hoogste toppen van de Pyreneeën. De Pic de Perdiguère is de hoogste top en ligt op 3222 meter boven de zeespiegel. Verder naar het noorden van Haute-Garonne wordt het landschap langzaamaan vlakker en en zinknen de bergen weg in de vlakte van Toulouse. Hier kun je de reliëfen bij Volvestre vinden. Ook kun je hier gites vinden op de heuvels van le Volvestre, van le Lauragais en van la Lomagne.
Canal du Midi

Haute-Garonne is het startpunt van het Canal du Midi en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Haute-Garonne? Canal du Midi is een waterweg die in de 17e eeuw is gebouwd. Verken Canal du Midi per boot of maak een wandeling langs de oevers en een van de 64 kluizen die hier te vinden zijn. Ben je meer op zoek naar een vakantiehuis in een regio die je per fiets kan verkennen? Langs het Canal du Midi kun je vele fietsroutes vinden.