Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Dit departement is gelegen in het zuiden van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Hautes-Pyrénées heeft een oppervlakte van 4464 km2 en er wonen bijna 240.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Hautes-Pyrénées? Geniet in iedere seizoen in Hautes-Pyrénées in een van de vakantiehuizen van al het moois dat dit departement te bieden heeft. In de zomer kun je genieten in gites en het departement ontdekken tijdens wandeltochten, fietstochten, raften of canyoning. In de winter kun je in Hautes-Pyrénées genieten van skivakanties, langlauftochten, sneeuwschoenwandelingen en nog veel meer. Hoogtepunten in Hautes-Pyrénées zijn de Gavarnie, benoemd tot werelderfgoed door UNESCO, de christelijke wereldstad Lourdes, de 2877 meter hoge Pic du Midi en het Nationale Park des Pyrénées.
Nationaal Park Pyreneeën

Gelegen in het zuiden van Hautes-Pyrénées is het Nationale Park Pyreneeën. Geniet in een van de vakantiehuizen rondom dit park van alle mooie natuur die hier te vinden is. Een mozaïek aan scherpe granieten bergtoppen en door ijs, water en wind gehavend sedimentaire gesteenten vormen de prachtige landschappen van het nationaal park van de Pyreneeën. Geërodeerde kalksteen vormen grote keteldalen in Hautes-Pyrénées zoals bij Troumouse of Gavernie, terwijl grillige vulkanische formaties zwart afsteken tegen de blauwe lucht in het westen van het park. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in een regio met een hoge diversiteit aan flora en fauna. Zo kun je hier tijdens een wandeling de auerhoen, de lynx, de steenarend, de gems, de rotskruiper en de wilde zwijnen.

Het keteldal van Troumouse

Gelegen in het zuiden van Hautes-Pyrénées is het keteldal van Troumouse. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in de bergen? Breng een bezoek aan dit bijzondere keteldal. Gelegen op ongeveer 2100 meter boven de zeespiegel is het gletsjerketeldal van Troumouse. Dit dal wordt omcirkeld door hoge bergwanden, die tot wel 4 kilometer breed zijn. Bezoek deze bijzondere plek per auto via Héas om vervolgens met een prachtige wandeling van ongeveer een half uur het uitzichtpunt van de Maagd te bezoeken.

Natuurreservaat Le Néouville

Gelegen in de bergen van Hautes-Pyrénées is het natuurreservaat Le Néouville. Dit ruige en behouden gebied is enkel toegankelijk voor wandelaars. Beklim onder ander de hoogste piek van dit reservaat, namelijk de Lange Piek dat op 3192 meter boven de zeespiegel ligt. Je kunt hier ook uitstekend genieten aan het water bij een van de vele bergmeren.