Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Pas de Calais

Regionaal Natuurpark Kapen en Moerassen van Opaal 

Lees meer over vakantiehuizen in Pas de Calais
Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noorden van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Pas-de-Calais heeft een oppervlakte van 6671 km2 en er wonen bijna 1.500.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Pas-de-Calais? Geniet in een vakantiehuisje in de regio d’Opale, die haar naam dankt aan het bijzondere licht dat veel schilders inspireerde. Of neem een vakantiehuis in het land van de zeven valleien, het achterland van de kust, wat een prachtig natuurgebied is en waar je uitstekend kunt wandelen. In de omgeving van Saint-Omer vind je de Audomaroisstrek, waar je bij uitstek kunt genieten in vakantiehuizen in een natuurgebied met een merkwaardig moeras.

Regionaal Natuurpark Kapen en Moerassen van Opaal

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Pas-de-Calais? De schoonheid van het natuurpark Kapen en Moerassen van Opaal is net zo groot als de Franse benaming van het park: Caps et Marais d’Opale. Het park herbergt een grote diversiteit aan landschapstypen van witte krijtkliffen in het noorden tot een duinlandschap in het zuiden en verder van de kust liggen uitgestrekte moerassen die eindigen in het oosten en overlopen in dichte bossen in een heuvelachtig landschap met dalen van de rivieren de Liana en de Aa. Breng vanuit jouw vakantiehuisje in Pas-de-Calais een bezoek aan de indrukwekkende kastelen die op de heuvels in dit park te vinden zijn. Geniet tijdens een wandeling van de flora en de fauna die in Pas-de-Calais te vinden is. tijdens een wandeling vanuit jouw gite kun je verscheidene dieren tegen komen, denk hierbij aan de noordelijke stormvogel, de visdief, de tuimelaar, de roerdomp en het blauwborstje.

De Opaalkust

Geniet in een vakantiehuis aan de kust van Pas-de-Calais van meer dan 120 kilometer aan zandstranden, duinen die begroeid zijn met helmgras, kliffen en wilde kusten. Geniet in een van de vakantiehuizen in Pas-de-Calais van de ontspanning die deze regio te bieden heeft. Ga een dagje wandelen, surfen of verken de omgeving per fiets. Geniet tijdens een wandeling van de geurende dennenbossen achter de duinen, of breng een dagje door op een van de vele stranden die Pas-de-Calais rijk is.