Vakantiehuizen Manche

Het schiereiland Mont Saint-Michel

Lees meer over vakantiehuizen in Manche

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het noordwesten van Frankrijk en kent vele mooie plekken waar men in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Manche heeft een oppervlakte van 5938 km2 en er wonen ruim 513.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Manche? Manche staat bekend als de intens groene tuin van het noorden die omgeven is door het blauw van de zee. Breng vanuit je vakantiehuisje een bezoek aan de Mont Saint-Michel, wat een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Frankrijk is.

Het schiereiland Mont Saint-Michel

Gelegen voor de kust van Manche is het rotsachtige schiereiland Mont Saint-Michel. Je kunt dit bijzondere eiland op ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches vinden. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje aan de kust bij Manche? Breng dan een bezoek aan dit bijzondere schiereilandje. Vroeger was het eiland alleen bij laag water te bereiken, maar vandaag de dag loopt er een verhoogde weg naar het eiland en kun je te voet een bezoek brengen aan dit eiland. Breng vanuit jouw vakantiehuis een bezoek aan de abdij die tussen de 11e en de 16e eeuw werd gebouwd. Wanneer je verblijft in een gite in de buurt van dit eiland dan is het zeker een aanrader om de Mont Saint-Michel, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, een bezoek te brengen.

De ‘groene tuin’ van Frankrijk

Manche staat bekend als de groene tuin van Frankrijk. Het is dan ook hier dat je een variëteit van verbluffende landschappen kunt vinden. In het noorden van Manche vind je het schiereiland Cotentin. Ten zuidoosten van dit schiereiland vind je het moerasland ‘Les Marais du Cotentin et du Bessin’. Waar je ook verblijft in een van de vakantiehuizen in Manche, je zult overal verbluffende landschappen tegenkomen. In het zuidoosten van Manche vind je een heuvellandschap, waarbij de heuvels tot wel 300 meter hoog zijn. Manche wordt voor een groot gedeelte omgeven door de zee en je kan hier dan ook genieten in een vakantiehuisje aan de meer dan 300 kilometer lange kust. Geniet in een van de vakantiehuizen aan de kust van de baaien, eilanden, kapen, zeehavens, stranden met fijn zand en Utah Beach (een van de beroemdste landingsplaats van D-Day in 1944).

Regionale Natuurpark Normandië-Maine

Met zijn 257.000 hectare bedekt dit regionale natuurpark maar liefst 4 departementen, namelijk Orne, Manche, Mayenne en Sarthe. Dit gebied wordt gekenmerkt door coulisselandschappen, bossen, rivieren, moerassen, heiden, veengronden en boomgaarden. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in Manche? Breng een bezoek aan dit bijzondere park waar je de regio Alpes Mancelles kunt vinden. Hier kun je genieten van steile, beboste rotsen, wat voor een prachtig zicht zorgt. Tevens staat dit park bekend als een waar paradijs voor liefhebbers van paddenstoelen en voor wandelaars.