Vakantiehuizen Normandië

Normandië wordt niet voor niets één grote tuin aan het water genoemd. Niet alleen vanwege haar parken en vele tuinen vol bloemen, struiken en bomen, maar ook vanwege haar natuurparken en wisselende landschappen. Normandië is niet voor niets een inspiratiebron geweest voor meerdere kunstenaars, waaronder de Franse kunstenaar Monet. De provincie in Noordwest Frankrijk aan de benedenloop van de Seine is een favoriete bestemming van vele natuurliefhebbers, en daar geven we ze geen ongelijk in. Een verblijf in een vakantiehuisje of in Normandië, moet je een keer meegemaakt hebben.

Lees meer over vakantiehuizen in Normandië

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

Normandië wordt niet voor niets één grote tuin aan het water genoemd. Niet alleen vanwege haar parken en vele tuinen vol bloemen, struiken en bomen, maar ook vanwege haar natuurparken en wisselende landschappen. Normandië is niet voor niets een inspiratiebron geweest voor meerdere kunstenaars, waaronder de Franse kunstenaar Monet. De provincie in Noordwest Frankrijk aan de benedenloop van de Seine is een favoriete bestemming van vele natuurliefhebbers, en daar geven we ze geen ongelijk in. Een verblijf in een vakantiehuisje in Normandië moet je een keer meegemaakt hebben.

De historische provincie Normandië heeft een tal van bezienswaardigheden, of je nu op zoek bent naar natuur, cultuur of historie, Normandië biedt een prachtige mix van dit alles. Dit maakt het ook een perfecte bestemming voor een familievakantie in een vakantiehuis in Normandië. Ook voor grotere groepen hebben we verschillende vakantiehuizen op onze website. Wie neem jij mee op vakantie naar Normandië?

Bed and Breakfast Normandië
Chambre d'hôte Normandië
Last minute Normandië
Vakantiehuis Manche
Vakantiehuis Normandië met zwembad
Vakantiepark Normandië

Prachtige natuur in Normandië

Flora in Normandië

Normandië is gelegen aan de kust en hier rijzen rotsachtige kliffen hoog op langs de lange keienstranden en de zee en daarachter bevinden zich de prachtige rustgevende duinen.
Landinwaarts wordt Normandië gekenmerkt door groene bossen met tussendoor de historische vakwerkhuizen. De overweldigende natuur uit zich onder andere in de woeste landschappen in het noorden met haar krijtrotsen van Étretat en lagergelegen juist de diversiteit aan landschappen. Een heerlijke omgeving om optimaal te genieten vanuit jouw vakantiehuis in Normandië. De beboste heuvelruggen worden hier afgewisseld met laagland van coulisselandschappen en anderzijds moerassen, veengebieden en polders. Langs de bermen van de Normandische wegen vind je een rijk scala aan bloemen en platen zoals het blanke fluitekruid, de melkdistel en de kamperfoelie. In het bocage landschap komen bomen als eiken, ceders en populieren vooral tot hun recht.

Fauna in Normandië

Ook aan diversiteit in dieren is hier geen gebrek. Wil je dicht bij huis de natuur in om op zoek te gaan naar bijzondere vogelsoorten? Door de kust ligging en de kanalen en rivieren die de provincie doorsnijden, is Normandië rijk aan bijzondere (water)vogelsoorten, waaronder de grauwe klauwier die in Nederland al bijna niet meer te vinden is. Ook roofvogels kunnen goed vertoeven in deze Franse provincie. Ook de bewoners van de zee zijn er in overvloed, zo vind je hier kreeften, krabben, sint-Jakobsschelpen, kokkels, zeespinnen en de pelikaansvoet. In het binnenland zijn niet veel wilde dieren meer te vinden, de grootste zoogdieren zijn vossen, otters en reeën. Een en al pracht en praal die je kan ontdekken vanuit jouw huisje in Normandië.

Activiteiten om te doen in Normandië

De kliffen van Éretrat

Qua natuur, mag je de kliffen van Éretrat niet gemist hebben tijdens je vakantie in Normandië. Op sommige locaties zijn deze kliffen wel 100 meter hoog! Vanaf de toppen van de kliffen kun je genieten van het prachtige vergezicht en het geluid van het water wat tegen de kliffen op dreunt en de suizende wind. Vergeet vooral niet je fototoestel mee te nemen om plaatjes te schieten voor het thuisfront, of om later in een fotoboek te stoppen, want een bezoek aan de kliffen is een ervaring die je niet wílt vergeten. Rondom de kliffen bevinden zich ook enkele wandelroutes die leiden door het prachtige natuurgebied en je de gelegenheid geven om de omgeving verder te verkennen vanuit jouw vakantiehuis in Normandië.

Mont-Saint-Michel

Mont-Saint-Michel is een prachtig rotsachtig eiland met daarop een middeleeuwse abdij die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. De zigzaggende paadjes naar boven richting de abdij zorgen ervoor dat het bijna voelt alsof je je in een sprookje bevindt. Ook de binnenkant van de abdij is niet teleurstellend, de architectuur is adembenemend met alle kleine details en we raden het dan ook aan echt de tijd te nemen om een bezoekje te brengen. Zodra de zon ondergaat, is de abdij bedekt in een prachtige oranje gloed wat voor een indrukwekkend plaatje zorgt. Blijf tot wat later in de omgeving en je zult begrijpen wat ik bedoel!

Bezienswaardigheden vanuit jouw vakantiehuis in Normandië

Mooie en ruige kusten met krijtrotsen en vissershuisjes die schitteren in de zon, zorgen voor een plaatje wat bijna onwerkelijk lijkt. In het authentieke binnenland vind je de bruisende steden met een verrukkelijke cuisine en is er genoeg te beleven op cultureel vlak. Op onze website vind je een ruim aanbod aan vakantiehuisjes in deze historische provincie. Zo kun je bijvoorbeeld verblijven in een karakteristiek Normandisch vakantiehuisje in Saint Germain le Gaillard, waar je omgeven zult zijn door bomen, een riviertje, grasvelden en een prachtige boomgaard. Maar je kunt ook kiezen voor een authentiek vakantiehuisje in een vallei met ongerepte natuur. De mogelijkheden om het typische Franse leven te ervaren zijn eindeloos!

Historische bekendheid van Normandië

Normandië ademt geschiedenis. De provincie speelde onder andere een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog en is internationaal bekend geworden doordat D-Day hier plaatsvond. Dit was de dag dat de geallieerde troepen met maar liefst 175.000 manschappen Frankrijk binnenvielen om het te bevrijden van de Duitsers. Deze gebeurtenis is op veel plekken terug te zien in Normandië, zo kan je onder andere de befaamde landingsstranden bezoeken, of één van de andere oorlog bezienswaardigheden waar de verschrikkingen van de oorlog herdacht worden, aanschouwen. In Colleville-sur-mer vind je een Amerikaans kerkhof waar zich in totaal 9386 graven bevinden. Een indrukwekkende plek waar de slachtoffers van de oorlog vereerd mogen worden. Wie graag meer wil weten over het oorlogsverleden en de landingsstranden, heeft aan één dag waarschijnlijk niet genoeg en zou een huisje dicht bij de kust moeten overwegen.

Culinair Normandië

De Normandische gastronomie is beroemd door haar vele producten zoals camembert, cider en calvados, ook wel de drie C’s genoemd. Elke regio in Normandië heeft weer eigen typische gerechten en smaken, maar de gerechten die je terugvindt op de menukaart zijn enigszins gelijk in de provincie. In de kustplaatsen vind je vooral zeeproducten terug zoals fruit de mer en Normandische mosselen. Waar de andere Franse streken vooral bekend staan om de wijnen, is Normandië vooral bekend met haar cider en de calvados die gemaakt worden met appels uit de regio. Als nagerecht kun je kiezen voor een kaasplankje met een paar van de beroemdste regionale kazen zoals de Pont l’Evêque, de Camembert en de Livarot. De gastronomie in Normandië is zo rijk aan verrukkelijke lekkernijen dat we er wel uren over zouden kunnen schrijven, maar je zult het toch echt zelf een keer moeten ervaren tijdens je vakantie in een vakantiehuisje in deze culinaire regio van Frankrijk.