Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Dit departement is gelegen in het zuid-westen van Frankrijk en kent vele mooie plekken waar men in één van de vakantiehuizen van Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Charente heeft een oppervlakte van 5956 km2 en er wonen ruim 360.000 inwoners. In Charente kan je de gemeente Cognac vinden die genoemd is naar de gelijknamige drank. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in een gevarieerd landschap, natuur en culturele activiteiten? Charente heeft het allemaal. De kerk de saint-Martial van Dirac wordt gezien als de kerk met een van de mooiste gevels in de Charente. Zo kan je hier nog 2 klokken uit 1591 vinden en wordt dan ook gezien als historisch monument. Wie hier een vakantiehuis in de buurt heeft wordt dan ook zeker aangeraden om een bezoek aan deze kerk te brengen.

Natuur in Charente

Charente kent een mooie natuur met veel verschillende biotopen, waarin je een rijke flora en fauna kan vinden. natuurliefhebbers die in deze streek een vakantiehuis bezoeken zullen dan ook zeker genieten van al het moois dat Charente te bieden heeft. Mocht je een gite in het oosten van Charente hebben dan kun je genieten van de dichte bossen die hier te vinden zijn. Voor degenen die een vakantiehuis in het westen van de Charente hebben kunnen genieten van de vogelrijke gebieden die hier te vinden zijn. Faunasoorten die je in dit departement kunt vinden zijn onder andere de de zwarte specht, de groene specht, het waterhoen, de blauwe reiger, de witte kwikstaart, de bronslibel, de europese bidsprinkhaan, het tijmblauwtje en het vliegend hert.

Butte Frochet

In Charente ligt nog een uitloper van het Centraal Massief, namelijk de Butte. Vanuit een van de vakantiehuizen via natuurhuisje.nl kan je gemakkelijk een bezoek brengen aan dit geologisch en biologisch interessant gebied. Het gebied stond vroeger bekend om de kwartsmijnen die hier te vinden waren. Ben je op zoek naar een gite in Charente? Breng dan een bezoek aan Butte Frochet en maak een wandeling door de droge heide gebieden, de kwarts en de eikenbossen die je hier volop kan vinden. In dit gedeelte van de Charente vind je volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en zelfs autorijden zonder dat je iemand tegenkomt.

De grotten van Quéroy

Als je een vakantiehuis in deze regio hebt dan kun je uitstekend een bezoek brengen aan de grotten van Quéroy op een dag waarop het slecht weer is of wanneer het juist heel warm is en je de koelte van de grot op wilt zoeken. De grotten zijn per toeval ontdekt in 1892 en zijn in hun oorspronkelijke staat bewaard gebleven. Vanuit jouw vakantiehuis kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan deze grot waarin je een tour van 800 meter door de grotten kunt volgen. In het voorjaar en de zomer kun je dagelijks deelnemen aan de rondleidingen die worden gegeven.