Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Dit departement is gelegen in het westen van Frankrijk, is vernoemt naar de twee rivieren de Sèvre Niortaise en de Sèvre Nantaise en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Deux-Sèvres heeft een oppervlakte van 5999 km2 en er wonen bijna 375.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Deux-Sèvres? Geniet in een van de vakantiehuizen in het zuiden van Deux-Sèvres rondom het Moeras van Poitou. In Deux-Sèvres kun je ook genieten in vakantiehuisjes bij de schilderachtige vallei van de Sèvre. Ontdek de variërende landschappen in Deux-Sèvres, waar je kunt genieten van natuur, romaanse architectuur, kunst en geschiedenis.

Het Cébron meer

Gelegen in het noorden van Deux-Sèvres zijn gites rondom het meer van Cébron. Dit 185 hectare grote meer heeft veel te bieden voor natuurliefhebbers, wandelaars en watersporters. Geniet in een van de vakantiehuizen van de prachtige vogels die hier te vinden zijn. In totaal zijn er al bijna 250 verschillende vogelsoorten gespot in en rondom dit meer. Geniet op het water van de prachtige omgeving, ga een dagje vissen op snoek en rivierbaars of ontdek het meer via een van de andere watersporten die hier te vinden zijn.

Het moeras van Poitou (Marais poitevin)

Gelegen in het zuiden van Deux-Sèvres is het moeras van Poitou. Dit natuurgebied wordt ook wel het groene Venetië van Deux-Sèvres genoemd. De mysterieuze wereld van de Marais poitevin, bestaat uit een reusachtig doolhof van water en van land waar je kunt genieten van prachtige vakantiehuizen in de natuur. In de loop der eeuwen heeft de mens de zee teruggedrongen, waardoor de scheidslijn tussen zee en land onduidelijk is. Door het ontstaan van een gigantisch moeras is het natuurgebied een bijzonder rijk en flora en fauna.

De pracht van de natuur en de rust zorgt ervoor dat dit gebied een trekpleister is voor natuurliefhebbers. Geniet in een van de vakantiehuisjes in Deux-Sèvres van dit prachtige moerasgebied. Maak een wandeling door dit prachtige gebied of ontdek vanuit jouw vakantiehuis het gebied te water. Ontdek tijdens een wandeling de bijzondere flora en fauna die hier te vinden is, denk hierbij aan de waterlelies en waterranonkels. Daarnaast kun je hier de purperreiger, de waterroofkever, de boomkikker en nog veel meer soorten tegenkomen die typisch zijn voor een moerasgebied.

Niort

De hoofdstad van Deux-Sèvres is Niort en is gelegen in het zuiden van het departement. Geniet in een gite rondom deze stad van alle bezienswaardigheden die Niort te bieden heeft. Breng een bezoek aan de burcht, het gemeentehuis, de markthal van glas of het museum van Bernard d’Agesci.