Vakantiehuizen Vienne

Dit departement is gelegen ten westen van het centrum van Frankrijk, is vernoemd naar de gelijknamige rivier de Vienne en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten.

Lees meer over vakantiehuizen in Vienne
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Dit departement is gelegen ten westen van het centrum van Frankrijk, is vernoemd naar de gelijknamige rivier de Vienne en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Vienne heeft een oppervlakte van 6990 km2 en er wonen bijna 435.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Vienne? Maak een wandeling vanuit jouw vakantiehuisje in Vienne door de steeds wisselende landschappen die dit departement rijk is. In het noorden van Vienne kun je genieten van gites in een heuvellandschap dat grotendeels bebost is. In het zuidoosten van Vienne vind je vakantiehuizen in een gebied wat bedekt is met heidevelden en bossen.
Flora en fauna in Vienne

Ondanks dat in Vienne geen regionaal of nationaal natuurpark te vinden is, kun je hier toch genieten van vakantiehuizen in de natuur. Vienne kent vele verschillende flora en fauna soorten. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een wandeling vanuit jouw vakantiehuis in Vienne reeën, eekhoorns, boomvalken, de roek, de groene specht, de sprinkhaanzanger, de witgat, de roodborsttapuit, de ijsvogel en de grauwe klauwier tegenkomen. Aan de kust van Vienne vind je de kenmerkende soorten voor deze landschappen. Waar je ook verblijft in een vakantiehuisje in Vienne, je zult altijd een mooi stukje natuur vinden in de buurt van jouw vakantiehuis waar je vele fauna soorten kunt tegenkomen. Naast de vele vogels, insecten en zoogdieren kun je hier ook veel verschillende soorten flora tegenkomen, denk hierbij aan de herfsttijloos en verschillende soorten Utricularia species.

Poitiers en Futuroscope

Centraal gelegen in Vienne is Poitiers, de departementshoofdstad. Wanneer je verblijft in een van de vakantiehuizen in Vienne dan is een bezoek aan deze stad zeker een aanrader. De stad zelf is gelegen op een rotsplateau, boven twee rivierdalen en behoort tot een van de belangrijkste kunststeden van Frankrijk. Ontdek de kerken die zijn gebouwd volgens de vroeg-Romaanse stijl. Zeker een aanrader is een bezoek aan de kerk de Notre Dame La Grande, die is gebouwd in de 11e en 12e eeuw. Net ten noorden van Poitiers is het attractiepark Futuroscope. Vertrek vanuit jouw gite voor een dagje door dit bijzondere park, waar je de thema’s multimedia, cinemetografie en futuristische audio-visuele technieken kunt vinden. Ontdek de hightech attracties en de ongewone gebouwen die dit park rijk is. Je zult hier zeker een bijzondere dag beleven.

Ontdek onze nieuwe look

Leuk dat je er bent! Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, deze past een stuk beter. Alles werkt verder zoals je het gewend bent. Wat vind je van onze nieuwe look?