Vakantiehuizen Ain

Bourg-en-Bresse

Lees meer over vakantiehuizen in Ain
Lees meer over:

Vakantiehuis in Ain huren? Bekijk hier het aanbod van landelijke vakantiehuizen in Ain. De vakantiewoningen in Ain op Natuurhuisje.nl zijn allemaal perfect gelegen voor een rustige vakantie vol rust, ruimte en natuur. Ain is een departement gelegen in de regio Rhône-Alpes.

Bourg-en-Bresse

Ain is een departement dat gelegen is in het oosten van Frankrijk en heeft ongeveer 600.000 inwoners. De “hoofdplaats” van Ain is Bourg-en-Bresse. Bourg-en-Bresse is een stad met rond de 40.000 inwoners en heeft diverse culturele bezienswaardigheden. Zo kun je er het Maison de bois en Place Edgar Quinet bezichtigen. Naast Bourg-en-Bresse zijn ook Belley, Gex en Nantua arrondissementen in Ain.

Het departement, Ain, heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige rivier “Ain”. Deze 190 km lange rivier eindigt in de rivier de Rhône.

Ain is gelegen tegen de Zwitserse grens en onder andere de Jura is gelegen in dit prachtige departement. In de regio zijn prachtige hoogte plateaus te vinden en het hoogste punt van de Jura; “Crêt de la Neige” is tevens gelegen in Ain.
Wil jij graag op vakantie naar Ain? Huur dan eens een vakantiewoning in Ain op Natuurhuisje.nl. De vakantiehuizen in Ain op Natuurhuisje.nl zijn ideaal gelegen voor een vakantie vol met natuur en cultuur.

Natuur in Ain

De natuur in Ain heeft veel te bieden aan de natuurliefhebber. Doordat er gedeeltes van het Jura-gebergte en de Alpen gelegen zijn in Ain, is het vooral een goede plek voor flora en fauna die zich hierin thuis voelt. In de Alpen kun je prachtige bloemen tegenkomen zoals wildemanskruid, sleutelbloem en bleke schubwortel. Maar ook verschillende vogelsoorten zijn waar te nemen in de bergen van de Jura en de Alpen. Zo leeft de prachtige auerhoen er nog en kun je er alpengierzwaluwen voorbij zien razen. Ook de rode wouw, cirlgors en goudvink laten zich af en toe zien in de prachtige omgeving van Ain.

Ook zijn er een aantal gebieden die erg goed zijn voor reigersoorten. Zo zijn er in grote zilverreigers, kwakken en purperreigers te vinden in het drasgebied rondom Villars les Dombes. Ook kun je hier de prachtige krooneend waarnemen en in het voorjaar heb je kans om de zuivere noten van de nachtegaal te horen. Ben jij nieuwsgierig naar de natuur van Ain? Huur dan eens een vakantiehuis nabij Villars les Dombes of elders in Ain en geniet van de prachtige natuur die de regio te bieden heeft.

Niet kunnen vinden wat je zocht? Bekijk ook eens de vakantiehuisjes in andere departementen van Rhône-Alpes. Misschien dat daar wel jouw ideale vakantiehuisje tussen staat. Ook raden we je aan om eens contact op te nemen met onze klantendesk. Zij helpen je graag verder met jouw zoektocht naar een leuke accommodatie in Ain.