Vakantiehuizen Savoie

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Dit departement is gelegen in het oosten van Frankrijk en kent vele mooie plekjes waar je in een van de vakantiehuizen via Natuurhuisje.nl van de natuur kan genieten. Savoie heeft een oppervlakte van 6028 km2 en er wonen bijna 420.000 inwoners. Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de natuur van Savoie? Algemeen aangenomen wordt dat de naam Savoie is afgeleid uit het Latijns van Sapaudia en wat staat voor ‘het land bedekt met berken’. Daarnaast staat Savoie bekend als het rijk van het witte goud. Geniet in een van de vakantiehuizen van de bergen, de natuur en de bergsporten die je hier kan beoefenen. Tevens kun je hier in de winter genieten in vakantiehuisjes rondom de wereldberoemde wintersportplaatsen en skioorden.
Nationaal Park de la Vanoise

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in het zuiden van Savoie? Breng een bezoek aan het Nationale Park de La Vanoise. Het is een van de grootste nationale parken van Frankrijk met een oppervlakte van 53.500 hectare. Het park sluit aan op het Italiaanse Gran Paradiso en samen vormen de ongerepte bergen een uitzonderlijk vluchtoord voor flora, fauna en ware natuurliefhebbers. Het park is bedoeld om de invloed van de oprukkende wintersportactiviteiten op het natuurschoon te beperken. In Savoie is veel natuurschoon te vinden, dat allemaal in dit park samenkomt. Neem een vakantiehuisje in de omgeving van dit park en geniet van alle natuur die hier te vinden is. Vertrek vanuit jouw gite voor een dagwandeling door het park en kom onderweg dieren tegen zoals notenkrakers, korhoenders, steenbokken, alpenkraaien, berggemzen, wolven en bruine beren.

Regionaal Natuurpark Massif des Bauges

Gelegen in het noorden van Savoie zijn vakantiehuizen rondom het regionale natuurpark van het massief van de Bauges. Dit 81.000 hectare grote gebied beschermd de indrukwekkende kalk kliffen. Geniet tijdens een wandeling in dit gedeelte van Savoie van de mooie berg- en bosweidelandschappen. Naast dat dit gebied uitermate geschikt is voor skiën in de winter, kun je hier in de zomer prachtige wandelingen maken.

Regionaal Natuurpark Chartreuse

Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in het westen van Savoie? Het park Chartreuse is met 69.000 hectare met als hoogste punt 2082 meter een van de bergachtige natuurgebieden die Frankrijk rijk is. De Chartreuse is een bosrijk gebied dat zich via bergpassen en kronkelweggetjes op steile richels langs steile rotswanden boven onstuimige bergbeken zijn schoonheid aan u toont. Deze rust en stilte in het park is zeldzaam in Europa en daarom is het park een ware parel voor iedere natuurliefhebber.

Andere bezienswaardigheden

Bijzondere bezienswaardigheden die je vanuit jouw vakantiehuisje in Savoie kunt bezoeken zijn onder andere een bezoek aan Beaufort waar je de kazen van de Savoie kunt proeven. Breng ook een bezoek aan de middeleeuwse stad van Conflans, de passen van de grote Alpenroute, de kunst- en geschiedenisstad Chambery en het meer van Le Bourget.

Inloggen